Suomen peliala voi ennätyksellisen paksusti: se työllistää ensimmäistä kertaa yli 3 000 ihmistä, vaikka pelijulkaisujen määrä on laskussa

18.04.2019 17:32 | Muropaketin toimitus

Suomen peliteollisuudessa työskentelee ensimmäistä kertaa yli 3 000 ihmistä, joista 27 % on ulkomaalaisia.

Kotimaisella pelialalla on parhaillaan noin 3 200 työntekijää, ja näistä jopa 27 prosenttia on ulkomaalaisia. Työntekijöiden määrä on kasvanut kahdessa vuodessa noin 26 prosenttia, kun ulkomaalaisten määrä on tästä joukosta paisunut 74 prosenttia.

Suomalaiset studiot uskovat, että seuraavan 12-18 kuukauden aikana syntyy yli 500 uutta työpaikkaa, kertoo pelialan yhdistys Neogames.

Neogamesin mukaan työpaikkojen ja ulkomaalaisten työntekijöiden kasvu on merkittävää, sillä se osoittaa Suomen olevan erittäin houkutteleva peliteollisuuden keskus.

Kotimaisen pelialan suurin haaste on kokeneiden ammattilaisten saatavuus.

Vaikka työpaikkoja kasvaakin merkittävästi, on pelien julkaisutahti hiipunut: viime vuonna niitä ilmestyi noin 100 kappaletta, kun aiempi vuositahti on ollut noin 150-200.

Kyse on siitä, että iso osa peleistä on nykyään pitkäikäisempiä palveluita tavallisten yksittäisten pelien sijaan. Ainoastaan viisi pelistudiota 30 suurimmasta julkaisi viime vuonna uuden pelin.