Suomen pelimuseo sai GameXpossa Vuoden pelikasvattaja -palkinnon

05.11.2017 13:03 | Muropaketin toimitus

Tampereen Vapriikissa sijaitseva Suomen pelimuseo on saanut Pelikasvattajien verkoston vuosittain myöntämän Vuoden pelikasvattaja -palkinnon. Äänestäjien mukaan pelimuseo on paikka, jossa voi ”oikeasti pelata eikä vain ihailla kuoria”.

Tammikuussa 2017 ovensa avannut Suomen pelimuseo on palkittu eilen GameXpo-tapahtumassa Helsingissä. Pelikasvattajien verkosto on myöntänyt museolle vuosittain jakamansa Vuoden pelikasvattaja -palkinnon.

Vuoden pelikasvattaja -palkinto jaettiin avoimen äänestyksen perusteella. Aiemmin esimerkiksi Yleisradiolle myönnetty palkinto jaetaan vuosittain ”henkilölle, organisaatiolle tai toiminnalle joka on edistänyt positiivista pelikulttuuria kuluneen vuoden aikana”.

Tampereen museokeskus Vapriikissa sijaitseva Suomen pelimuseo taltioi pelaamisen ja suomalaisten pelien historiaa, ja museon näyttelyt sisältävät myös runsaasti kokeiltavia pelejä alkuperäisistä arcade-pelikoneista aina uusiin konsoleihin. Äänestäjien palautteissa onkin kehuttu sitä, että pelimuseossa voi ”oikeasti pelata eikä vain ihailla kuoria”.

Lisätietoja Suomen pelimuseosta löytyy museon virallisilta sivuilta. Alta voit lukea Muropaketin tammikuisen raportin pelimuseon avautumisesta:

Suomen pelimuseo avataan Tampereella: ”Tämä on pelikansan uusi mekka”