Super Mario Bros. -pelin alkuperäinen, avaamaton kappale toi myyjälle yli 30 000 dollaria

28.07.2017 20:05 | Muropaketin toimitus

Avaamattomasta Super Mario Bros. -painoksesta maksettiin huutokaupassa yli 30 000 dollaria. Varauksettoman huutokaupan lähtöhinta oli vain yksi sentti.

Alkuperäinen Super Mario Bros. (1985) on kiistaton peliklassikko, mutta sillä ei yleensä ole suurta keräilyarvoa. Peliä myytiin aikanaan yli 40 miljoonaa kappaletta, joten eipä ihme, etteivät yksittäiset kappaleet vieläkään liiku kovin korkeissa hinnoissa.

Kotaku kuitenkin kertoo, että yksi kappale peliä on juuri huutokaupattu poikkeuksellisen korkealla hinnalla. Retropelikauppias DKOldies sai pelistä huutokaupassa 30 100 dollaria ja 44 senttiä, eli noin 25 724 euroa. Myyjä on myös vahvistanut Kotakulle, että hän on saanut maksusuorituksen huutokaupasta.

DKOldiesin kauppaama Super Mari Bros. -kappale oli hyvin poikkeuksellinen: peli oli vielä muoveissa, erittäin hyvässä kunnossa ja vielä varhaista painosta. Muovitetussa pelissä on mukana Nintendo-peleissä varhain käytetty muovinen ripustinosa, jolla pelin saattoi ripustaa hyllyyn.

Erikoinen yksityiskohta on, että DKOldies laittoi kohteen myyntiin ilman hintavarausta, ja lähtöhinta kohteelle oli vain yksi sentti. Peli olisi siis voinut mennä kaupaksi myös huomattavasti matalammalla summalla.