UUSIMMAT

Super Mario Odyssey on historian ensimmäinen Super Mario -peli, joka saa ikärajan Japanissa

19.09.2017 13:46 | Muropaketin toimitus

Super Mario Odyssey tulee olemaan ensimmäinen sarjan peli, joka saa Japanissa ikärajan. Lokakuussa ilmestyvä tasohyppely on ainakin kotimaassaan K12-peli.

Nintendo on tunnettu perheystävällisestä imagostaan, ja Super Mario -pelit ovat aina olleet koko perheelle suunnattuja. Tästä kertoo sekin, että tähän mennessä kaikki sarjan pelit ovat olleet kotimaassaan Japanissa CERO A -luokitettuja pelejä, eli sallittuja kaikenikäisille.

Lokakuussa ilmestyvä Super Mario Odyssey tuo kuitenkin muutoksen pitkään perinteeseen. Destructoid raportoi, että Super Mario Odyssey saa ensimmäisenä sarjansa pelinä CERO B -luokituksen, eli sitä pidetään sopivana 12-vuotiaasta ylöspäin. Super Mario -pelit muuttuvat siis kertaheitolla koko perheen viihteestä vain teini-ikäisille ja sitä vanhemmille suunnatuksi iloksi.

Vielä ei ole tiedossa, mihin ikärajaluokitus perustuu. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa tapa, jolla Super Mario Odyssey tekee historiaa Mario-pelien saralla. Kuten aiemmin kerroimme, luopuu Super Mario Odyssey pelisarjan perinteisistä Game Over -ruuduista. Odysseyssa Marion kuoleminen verottaa ainoastaan kolikoita, eikä peli lopu sittenkään, kun kolikot loppuvat. Pelissä ei siis periaatteessa ole lainkaan Game Overia.

Super Mario Odyssey ilmestyy 27. lokakuuta ainoastaan Nintendo Switchille.