UUSIMMAT

Super Mario Odyssey on historian ensimmäinen Super Mario -peli, joka saa ikärajan Japanissa

19.09.2017 13:46 | Muropaketin toimitus

Super Mario Odyssey tulee olemaan ensimmäinen sarjan peli, joka saa Japanissa ikärajan. Lokakuussa ilmestyvä tasohyppely on ainakin kotimaassaan K12-peli.

Nintendo on tunnettu perheystävällisestä imagostaan, ja Super Mario -pelit ovat aina olleet koko perheelle suunnattuja. Tästä kertoo sekin, että tähän mennessä kaikki sarjan pelit ovat olleet kotimaassaan Japanissa CERO A -luokitettuja pelejä, eli sallittuja kaikenikäisille.

Lokakuussa ilmestyvä Super Mario Odyssey tuo kuitenkin muutoksen pitkään perinteeseen. Destructoid raportoi, että Super Mario Odyssey saa ensimmäisenä sarjansa pelinä CERO B -luokituksen, eli sitä pidetään sopivana 12-vuotiaasta ylöspäin. Super Mario -pelit muuttuvat siis kertaheitolla koko perheen viihteestä vain teini-ikäisille ja sitä vanhemmille suunnatuksi iloksi.

Vielä ei ole tiedossa, mihin ikärajaluokitus perustuu. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa tapa, jolla Super Mario Odyssey tekee historiaa Mario-pelien saralla. Kuten aiemmin kerroimme, luopuu Super Mario Odyssey pelisarjan perinteisistä Game Over -ruuduista. Odysseyssa Marion kuoleminen verottaa ainoastaan kolikoita, eikä peli lopu sittenkään, kun kolikot loppuvat. Pelissä ei siis periaatteessa ole lainkaan Game Overia.

Super Mario Odyssey ilmestyy 27. lokakuuta ainoastaan Nintendo Switchille.

Muropaketin uusimmat