Uusimmat

Surkeista surkeimmat – Nämä 15 peliä olivat kamalinta, mitä vuonna 2021 julkaistiin

25.12.2021 10:00 Muropaketin toimitus

Vuosi 2021 on kohta ohi, joten on aika katsoa mitä pelivuodesta jäi käteen. Ja tuttuun tapaan erinomaisten ja kehuttujen pelien rinnalla on julkaistu myös koko joukko pelejä, jotka jättivät täysin kylmäksi – tai aiheuttivat pelkkää raivoa.

Listasimme 15 tänä vuonna ilmestynyttä peliä, jotka saivat Muropaketin kriitikoilta heikoimman vastaanoton. Listan pelien arvosanat ulottuvat 2,5 tähdestä pyöreään nollaan, ja pelit on luonnollisesti listattu huonousjärjestykseen. Kunkin pelin arvion pääset lukemaan otsikkoa klikkaamalla.

Kiinnostavaa kyllä, huonokkeiden listalle on tänä vuonna pudonnut useampi tunnettu pelinimike Aliensista ja Dungeons & Dragonsista lähtien. Näiden pelien kehittäjillä olisi ainakin peiliin katsomisen paikka.

1. Tissejä ja muuta K-18-sisältöä riittää, laatua ei – Lust from Beyond on alkuvuoden huonoin peli

”Kokonaisuudessaan Lust from Beyond on niin tönkkö, että se ei ole edes hauskalla tavalla huono, vaan aivan puhtaasti surkea.”

2. Cyanide & Happiness -sarjakuvasta tehtiin susipaska peli, jota emme suosittele kenellekään

”Sysimustasta huumoristaan tunnettu sarjakuva on käännetty pliisuksi seikkailuksi, josta uupuu niin huumori kuin järkevä pelattava.”

3. Werewolf: The Apocalypse – Earthblood on susi jo syntyessään – Pinnallinen roolipeli jättää pahasti kylmäksi

”Werewolf: The Apocalypse – Earthblood on valtava pettymys, vaikka sen kattava taustamateriaali tarjoaa mahdollisuuden toimivan roolipelin kehittämiseen.”

4. Doom 3 VR Edition on pelaajalle silkkaa helvettiä

”Vaikka Doom 3 itsessään on pala historiaa ja tuore VR-sovitus tarjoaa kaikkine laajennuksineen tuntikausiksi pelattavaa, on itse VR-käännös onnistuttu pilaamaan kunnolla.”

5. Destruction AllStarsissa parasta on hintalappu

”Destruction AllStarsista jää yhdentekevä vaikutelma. Tekniikka toimii, ja nuorempien pelaajien ajanvietteenä se voi viihdyttää useammankin illan, mutta pitkää ikää PS5:n romurallille on vaikea ennustaa.”

6. Beautiful Desolationin tarina on hyvää scifiä, mutta pelaaminen hidasta kidutusta

”Peliä voi suositella kärsivällisille, retrohenkisille pelaajille, jotka eivät kavahda ajastaan jäljessä olevaa pelisuunnittelua ja ontuvaa teknistä toteutus.”

7. Road 96 on vuoden parhaita indie-pelejä, mutta Nintendo Switchillä sitä ei kannata pelata

”Road 96:n arvosana heitteli läpipeluun aikana mielessä laidasta laitaan, sillä Switchin suorituskyky ei palvellut noin muuten idealtaan toimivaa ja viihdyttävää kokonaisuutta. Ruudunpäivityksen putoilun ja nykivän ohjauksen alta pilkistää kuitenkin mukaansatempaava pakomatka, josta haluaisi nauttia täysin rinnoin – jos vain konsolin tehot eivät tulisi niin ärhäkästi vastaan.”

8. RiMS Racingin varaosaporno ja pikkutarkat moottoripyörät olivat sunnuntaisuharille liikaa

”RIMS Racingin suurin ongelma näin vihkiytymättömän satunnaiskuskin näkökulmasta on se, että peli ei houkuta pelaamaan. Peliin saa epäilemättä hukutettua kymmeniä ellei satoja tunteja hioessa ajotaitojaan ja tuunatessa pyörää, mutta mikään ei puolla sen vaivan näkemistä.”

9. PC:ltä tuttu Song of Horror kääntyi konsoleille – ”Niin uskollinen käännös, ettei edes bugeja ole korjattu”

”Song of Horror jää pettymykseksi etenkin teknisesti, sillä muut ongelmat onnistuin vielä ohittamaan tunnelman ansiosta. Tarinassa nyt sinänsä ei mitään mullistavaa tunnuta tekevän, mutta ainakin se vaikuttaa tarjoavan kompetenttia goottikauhua tyylilajin ystäville.”

10. Dungeons & Dragons: Dark Alliance on peli, joka ei toimi oikein millään tasolla

”Dungeons & Dragons: Dark Alliancella ei ole juurikaan pelastavia tekijöitä, vaan kaikki on toteutettu paremmin ja mielekkäämmin melkein missä tahansa muussa pelissä.”

11. Uusi Aliens: Fireteam Elite -peli ei ole pakko-ostos edes kovimmalle Alien-fanille

”Uusi Alien-peli ei tarjoa mitään niin ainutlaatuista, että kaikista vaihtoehdoista pelaajan kannattaisi tarttua juuri siihen.”

12. Uusi The Witcher -peli passittaa pelaajan ulos kotiovesta, mielellään virtapankin ja luottokortin kanssa

”Kokonaisuudessaan The Witcher: Monster Slayeria voi suositella lähinnä Pokémon Gon kaltaisten AR-pelien suurkuluttajille tai kenties The Witcher -sarjan suurimmille faneille, jotka haluavat kokea kaiken, mitä sarjalla on tarjottavanaan.”

13. Hood: Outlaws & Legends alkaa lupaavasti, mutta rosvojengin yhteistyöpelistä ei voi kauaa iloita

”Hood: Outlaws & Legendsin lupaava hiippailu lässähtää loppua kohti keskinkertaiseksi nuijamäiskeeksi, josta on salamyhkäisyys kaukana.”

14. Gamedec on lupaavaa cyberpunkia, mutta valtavat tekstiseinät tekevät aivoista puuroa

”On surullista, että näinkin erinomaiselta vaikuttava peli kompastuu omiin jalkoihinsa, sillä vaikka sille haluaa antaa uusia mahdollisuuksia, ja sivuuttaa indie-studion resurssien laihuuden, ei Gamedeciä ole hauska pelata.”

15. Uutta Baldur’s Gatea odottavien ei kannata haaskata Solasta: Crown of the Magisteriin aikaansa

”Kehittäjien kannalta onkin harmi, ettei Solasta: Crown of the Magisterin juoni, maailma tai hahmot onnistu herättämään minkäänlaista kiinnostusta.”