UUSIMMAT

Suuttuneet fanit pommittavat Metro-pelejä huonoilla käyttäjäarvosteluilla

31.01.2019 17:10 | Muropaketin toimitus

Deep Silverin ja Koch Entertainmentin päätös siirtää Metro Exoduksen PC-version myyntin yksinoikeudella Epic Games Storeen on kerännyt osakseen paljon kritiikkiä.

Päätös oli monien mielestä ikävä, sillä PC-versiota mainostettiin Steamiin rekisteröityvänä aina viime päiviin saakka. Esimerkiksi hiljattain julkaistulla trailerilla nähtiin vielä Steamin logot. Myös Metro Exoduksen ennakkotilattavana olleiden fyysisten PC-versioiden piti alun perin rekisteröityä Steamiin, mutta julkaisija vahvisti aiemmin että pakkauksesta löytyvä pelikoodi toimiikin sen sijaan Epic Games Storessa.

Asiasta tuohtuneet pelaajat ovatkin pommittaneet Metro 2033:a ja Metro Last Lightiä Steamissa valtavalla määrällä negatiivisiä arvosteluita. Kun ylimääräiset kirosanat otetaan pois, on negatiivisten arvosteluiden sanoma keskimäärin ”Tämä peli on oikeasti hyvä, mutta Deep Silverin toiminta ei ole tyydyttävää.” Osa pelaajista puolestaan kertoo että olisi ostanut pelin Steamista, mutta päätöksen vuoksi aikoo hankkia sen laittomasti lataamalla.

Kirjoitushetkellä Metro 2033:n ja Last Lightin Redux-versiot ovat keränneet kumpikin noin 2000 viimeaikaista negatiivistä ääntä, eikä niiden tulva näytä laantuvan.