Uusimmat

Switch on jo 2-vuotias: Nämä ovat Nintendon konsolin myydyimmät ja kehutuimmat pelit

05.03.2019 13:20 Muropaketin toimitus

Nintendo Switchin julkaisusta tuli juuri kuluneeksi täydet kaksi vuotta. Tänä aikana Switchistä on tullut hittikonsoli, jolle on julkaistu monia menestyneitä pelejä.

Nintendo Switch on toistaiseksi tuorein markkinoilla oleva konsoli, mutta senkin julkaisusta on jo kulunut kaksi vuota. Switch ilmestyi 3. maaliskuuta 2017.

Nintendon omaperäisestä hybridikonsolista tuli hittituote, jota oli vuoden 2018 loppuun mennessä myyty jopa reilut 32 miljoonaa kappaletta. Tällä hetkellä se on pelihistorian 16. myydyin pelikonsoli ja Nintendon 9. myydyin alusta, tosin tämäkään ei todennäköisesti pidä enää paikkansa.

Nintendo 64 myi aikanaan 32,93 miljoonaa kappaletta, ja Switch on varmaankin vuodenvaihteen jälkeen jo ylittänyt klassikkokonsolin lukemat. Nintendon konsoleista Switch on jo aiemmin selättänyt GameCuben ja Wii U:n myyntiluvut.

Switchille julkaistuista peleistä ovat menestyneet parhaiten Nintendon omat julkaisut. Myydyimpien pelien lista näyttää tältä (myyntiluvut suluissa miljoonina):

  1. Mario Kart 8 Deluxe (15,02)
  2. Super Mario Odyssey (13,76)
  3. Super Smash Bros. Ultimate (12,08)
  4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (11,68)
  5. Pokémon Let’s Go (10)

Nintendon omat pelit ovat menestyneet erinomaisesti myös arvosteluissa. Switchin parhaiden pelien lista kriitikoiden mukaan näyttää hieman erilaiselta kuin myyntilista. Tässä ovat Metacriticin mukaan viisi parasta Switchille julkaistua peliä (keskiarvo suluissa):

  1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (97)
  2. Super Mario Odyssey (97)
  3. Undertale (93)
  4. Super Smash Bros. Ultimate (93)
  5. Celeste (92)

Switchin kannalta alkanut vuosi näyttää hiljaiemmalta kuin kaksi edellistä. Viime vuoden lopulla julkaistu Super Smash Bros. Ultimate nousi vielä heittämällä konsolin menestyneimpien pelien joukkoon, mutta tälle vuodelle ei ole julkistettu vastaavia suuria Nintendo-pelejä. Saattaa siis olla, että tänä vuonna Switchin voittokulku hieman hidastuu.