Uusimmat

Sword ja Shield -pelien Pokémon-valikoima vuoti julkisuuteen etuajassa

05.11.2019 20:00 Muropaketin toimitus

SPOILERIVAROITUS: Mikäli et halua tietää tulevista Pokémon Sword ja Shield -peleistä löytyvien Pokémonien listaa, älä lue juttua pidemmälle. 

Pokémon Sword ja Shield -pelit eivät tule sisältämään kaikkia tähän mennessä vuosien varrella ilmestyneitä Pokémoneja. Uusi vuoto paljastaa, mitä pokémoneja pelistä löytyy, ja mitä jää pois.

Aiemmissakaan Pokémon-peleissä ei ole ollut aina kaikkia mahdollisia Pokémoneja napattavissa, mutta ne on aina voitu siirtää peliin aiemmista tai rinnakkaisista Pokémon-peleistä. Kaikkien olemassa olevien Pokémonien katalogia on kutsuttu National Dexiksi, ja sen kerääminen täyteen on ollut suosittu haaste pelaajien keskuudessa.

Marraskuun 15. päivänä ilmestyvien Sword ja Shield -pelien kohdalla tilanne kuitenkin muuttuu, eikä peleihin ole mahdollista hankkia kaikkia Pokémoneja millään tapaa. National Dexin puuttuminen onkin aiheuttanut suurta närää pelin fanien keskuudessa.

ResetErassa nähtyjen vuotojen perusteella esimerkiksi ikoniset Bulbasaur ja Squirtle evoluutioineen jäävät pois Sword ja Shield -peleistä. Myös monet legendaariset Pokémonit, kuten Lugia ja Ho-Oh sekä Dialga ja Palkia, jäävät pois. Vuodossa näkyy myös, mitä uusia tuttavuuksia Pokémon-pelaajat pääsevät näkemään. Listan todenperäisyyttä ei kuitenkaan ole vielä vahvistettu.