UUSIMMAT

Syyskuun pelijulkaisut: Code Vein, Borderlands 3, vuoden suurimmat urheilupelit…

01.09.2019 09:00 Muropaketin toimitus

Pelisyksy 2019 pyörähtää toden teolla käyntiin erittäin kiireisen syyskuun myötä. Luvassa ovat muun muassa NHL 20, Borderlands 3 ja mobiilipeli Mario Kart Tour.

Remedyn kehittämä Control ja muutama muukin vuoden odotetuimpiin peleihin lukeutuva julkaisu ehti jo ilmestyä elokuun puolella, mutta syksyn pelijulkaisujen suma on vasta alkamassa. Syyskuussa markkinoille saapuukin koko joukko suuria ja kiinnostavia pelijulkaisuja laidasta laitaan.

Listasimme kymmenen syyskuun merkittävintä pelijulkaisua ilmestymisjärjestyksessä.

Catherine: Full Body

Pelikuukausi käynnistyy pikkutuhmissa merkeissä, kun moderniksi kulttipeliksi muodostuneen Catherinen (2011) remake-versio Catherine: Full Body ilmestyy PlayStation 4:lle. Luvassa on erikoinen yhdistelmä ihmissuhdepeliä ja haastavaa pulmanratkontaa pelissä, jonka tarinassa kolmikymppinen Vincent ajautuu pulaan kolmen naisen ja painajaistensa välillä.

Catherine: Full Body ilmestyy 3. syyskuuta.

eFootball Pro Evolution Soccer 2020

Jalkapallonystävien pelit käynnistyvät puolestaan uudella Pro Evolution Soccerilla, joka on tosin muuttanut nimensä entistä hankalammaksi. Konamin uudistunut pelisarja painottaa entistä enemmän online-peliä, ja se sisältää muun muassa täysin uuden Matchday Mode -pelimuodon.

eFootball Pro Evolution Soccer 2020 ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 10. syyskuuta.

Gears 5

Samana päivänä uuden PES:n kanssa näkee päivänvalon myös Xboxin syksyn suurin yksinoikeusjulkaisu, Gears of War -pelisarjan viides pääpeli Gears 5. Pelin kampanja jatkaa siitä, mihin Gears of War 4 sen kolme vuotta sitten jätti, ja tarinan sekä perinteisen moninpelin lisäksi tarjolla ovat muun muassa uudet pelimuodot Arcade ja Escape.

Gears 5 ilmestyy 10. syyskuuta Xbox Onelle ja PC:lle. Muropaketin testin pelin beta-kokeilusta voit lukea täältä.

Greedfall

Täysin uuden pelimaailman esittelevä Greedfall ilmestyy sekin jo alkukuusta. Fantasiatyylinen toimintaroolipeli vie pelaajan haltioiden kansoittamaan ”uuteen maailmaan”, jota valloittajat ovat saapuneet asuttamaan, ja pelaajan tehtäväksi jää valita puolensa taistelussa. Luvassa on ainakin toimintaa, hiiviskelyä ja tarinaan vaikuttavia päätöksiä.

Greedfall ilmestyy 10. syyskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

NHL 20

Pelaajien lätkäkausi alkaa kuun puolivälissä, kun NHL 20 saapuu kauppoihin. Luvassa on tuttujen kuvioiden lisäksi muun muassa uusi Squad Battles -moodi, ja kotimaisen version kansikuvaan on jo toistamiseen valittu Patrik Laine.

NHL 20 ilmestyy 13. syyskuta PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Borderlands 3

Lätkälle on samana päivänä tarjolla myös aivan toisenlainen vaihtoehto, kun Gearboxin odotettu open world -räiskintä Borderlands 3 ilmestyy viimeinkin. On aika palata Pandoralle tähän mennessä laajimmassa Borderlands-pelissä, joka vakuutti ainakin Muropaketin toimittajan Gamescomissa.

Borderlands 3 ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 13. syyskuuta, ja tulevaisuudessa sen on luvattu saapuvan myös Google Stadialle.

The Surge 2

Dark Souls -sarjaa ikävöiville scifi-toiminnan ystäville on kuun lopulla tarjolla jotain aivan erityistä, kun Deck13 Interactiven kehuttu The Surge -toimintarope saa viimein jatkoa. Tällä kertaa pelaajat pääsevät tekemään oman pelihahmonsa, ja luvassa on entistä laajempi arsenaali aseita ja taistelutyylejä. Pelaajan valintojen kerrotaan myös vaikuttavan The Surge 2:n maailmaan ja tarinaan.

The Surge 2 ilmestyy 24. syyskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Mario Kart Tour

Mario Kart Tourista on kohistu etukäteen yllättävän vähän, mutta Nintendon uudesta julkaisusta voisi ennustaa hittipeliä. Mario Kart -ajopelien huippusuosittu resepti tuodaan nimittäin ensi kertaa mobiililaitteille, ja pelin on luvattu ainakin lähtökohtaisesti olevan ilmaispelattava.

Mario Kart Tour ilmestyy 25. syyskuuta iOS:lle ja Androidille.

Code Vein

Lisää uutta toimintaroolipeliä on luvassa kertaalleen lykätyn Code Veinin saapuessa viimeinkin markkinoille. Bandai Namcon pelissä seikkaillaan postapokalyptisessa tulevaisuudessa, jota kansoittavat vampyyrimaiset olennot, ja taistelun on kuvailtu muistuttavan Dark Soulsia.

Code Vein ilmestyy 27. syyskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Ensintuntumamme pelistä voit lukea tästä.

FIFA 20

Kuukauden urheilupelien putken päättään EA:n jalkapalloklassikko FIFA tuoreimmalla osallaan. Peli sisältää ensimmäistä kertaa myös perinteistä jalkapalloa pienimuotoisemman VOLTA Footballin, jossa pelataan pienemmissä joukkueissa katufutiksen tyyliin.

FIFA 20 ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille 27. syyskuuta.