Uusimmat

Syyskuun pelijulkaisut: Destiny 2, Total War ja urheilupelit tekevät tästä upean pelikuukauden

01.09.2017 12:53 Tuukka Hämäläinen

Destiny 2

Pelimaailman syyskuun tähtiä ovat muun muassa hittiräiskintä Destinyn jatko-osa, Total War: Warhammer 2, sekä Dishonored: Death of the Outsider.

Syksy on videopelien ystäville hienoa aikaa, sillä valtaosa suurista pelijulkaisuista ilmestyy loppuvuodesta. Pelisyksy käynnistyi jo lupaavasti elokuussa, mutta syyskuusta alkaen suuria julkaisuja tulee oikein rytinällä. Poimimme syyskuun pelijulkaisuista suurimmat ja kiinnostavimmat.

Scifiä isolla S:llä

Syyskuun kiistatta odotetuin peli on Bungien kehittämä Destiny 2. Hittipeli Destinyn (2014) jalanjäljissä kulkeva MMO-räiskintä lupaa parantaa kaikkea edellisestä osasta aina tarinasta ja laajennuksista lähtien. Destiny 2 käynnistyy, kun uusi vihollinen tuhoaa ihmiskunnan viimeisen linnakkeen ja pakottaa Guardianit kamppailemaan uusissa olosuhteissa.

Destiny 2 ilmestyy 6. syyskuuta PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Valitettavasti PC-versiota joudutaan odottamaan lokakuulle.

Hyvin toisenlaista scifiä on luvassa, kun Ultra Ultra -studion toimintaseikkailu Echo ilmestyy 19. syyskuuta PC:lle ja PlayStation 4:lle. Kuten aiemmin kerroimme, entisten Hitman-kehittäjien pelissä päähenkilö En saapuu muinaisen sivilisaation palatsiin, joka osoittautuu vihamieliseksi. Pian palatsi on täynnä pelihahmon klooneja, jotka oppivat ja muuttuvat sen mukaan, kuinka pelaaja päättää toimia.

Loppukuusta on luvassa vielä retrotyylistä cyberpunk-räiskintää. Reikon Gamesin räiskintäpeli Ruiner ilmestyy 26. syyskuuta PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle. Yläperspektiivistä kuvatun scifi-pelin tarinaan saa sarjakuvamaisen johdatuksen pelin nettisivuilla.

Urheilupelien tulva

Syyskuussa ilmestyy myös roppakaupalla urheilupelejä. Putken käynnistää 12. syyskuuta ilmestyvä Pro Evolution Soccer 2018, joka julkaistaan PC:n ja nykykonsoleiden ohella myös PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Konamin jalkapallopelin kilpailija FIFA 18 ilmestyy puolestaan loppukuusta, 29. syyskuuta. Jo mainittujen alustojen ohella FIFA 18 ilmestyy myös Nintendo Switchille.

Syykuussa ilmestyvät myös uudet NHL ja NBA -pelit. Electronic Artsin NHL 18 ilmestyy 15. syyskuuta PS4:lle ja Xbox Onelle, ja Visual Conceptsin kehittämä NBA 2K18 saapuu 19. syyskuuta PS3:lle, PS4:lle, PC:lle, Xbox Onelle, Xbox 360:lle, sekä Nintendo Switchille.

Seikkailua, kamppailua ja strategiaa

PS4-pelaajille on heti alkukuusta luvassa uunituorettaa toiminta-tasohyppelyä, kun konsolin julkaisupelinä tunnetun Knackin (2013) jatko-osa Knack 2 ilmestyy 5. syyskuuta. Jatko-osan kerrotaan sisältävän muun muassa kykypuu-järjestelmän, jolla pelaajat voivat kehittää sankari Knackin kykyjä.

Kuun puolivälissä ilmestyy hiiviskely- ja seikkailupelien ystävien innolla odottama Dishonored: Death of the Outsider. PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle 15. syyskuuta ilmestyvän Death of the Outsiderin on kerrottu päättävän Dishonored-sarjan tarinan, ja siinä aiemmista peleistä tuttu Billie Lurk saa tehtäväkseen tappaa itse Outsiderin, mystisen hahmon, jolta ovat peräisin pelimaailman yliluonnolliset voimat.

19. syyskuuta pääsevät irti Marvelin supersankarit ja Capcomin legendaariset pelihahmot. Marvel vs. Capcom: Infinite ilmestyy samalla kertaa PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle, ja se tuo tuttuun kamppailupelin reseptiin mukaan elokuvallisen tarinamoodin, jossa Capcomin ja Marvelin sankarit joutuvat yhdistämään voimansa uutta vihollista vastaan.

Loppukuusta on luvassa herkkua reaaliaikastrategian ystäville, sillä viime vuonna ylistäviä arvioita keränneen Total War: Warhammerin jatko-osa ilmestyy PC:lle 28. syyskuuta. Peli sisältää pelattavina kansoina Lizardmenit, High Elvesit, Dark Elvesit ja Skavenit, ja mikä parasta, peli saa myöhemmin päivityksen, joka yhdistää molempien Total War: Warhammer -pelien sisällöt samalle kartalle.

Syyskuun päätteeksi saapuu markkinoille Nintendon retrokonsoli SNES Classic Edition Mini, joka on jo loppuunvarattu koko vuoden 2017 osalta. Samalla saa ensijulkaisunsa klassikkopeli Star Foxin (1993) jatko-osa, joka kehitettiin SNES:lle yli 20 vuotta sitten, mutta jätettiin silloin julkaisematta. Alla olevalta konsolin esittelyvideolta näet myös pelikuvaa Star Fox 2:sta.

Tämä ei ole täydellinen lista syyskuun pelijulkaisuista. Lisää löytyy esimerkiksi TwinFiniten listauksesta.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat