Uusimmat

Taas suljetaan MMO-pelejä: Firefall kuopattu, The Tomorrow Children katoaa syksyllä

09.07.2017 20:01 Muropaketin toimitus

Massiivipelejä on tarjolla runsaasti, mutta kaikki niistä eivät tavoita pysyvää yleisöä. Toimintaroolipeli Firefall suljettiin tällä viikolla, ja Sony on ilmoittanut sulkevansa The Tomorrow Childrenin serverit syksyllä, ainakin Japanissa.

Sosiaalinen pelaaminen on nostanut profiiliaan voimakkaasti viime vuosina, mutta kaikille MMO-peleille ei riitä pelaajia tai ne eivät onnistu löytämään sopivaa yleisöä. Tällä viikollakin on uutisoitu kahden MMO-pelin sulkemisesta.

Kuten Polygon raportoi torstaina, on Red 5 Studiosin kunnianhimoinen toimintaroolipeli Firefall kuollut ja kuopattu. Päätöksestä ilmoitettiin pelaajille kaikenlisäksi vain kaksi päivää ennen sulkemista, joka tapahtui perjantaina 7. heinäkuuta. Kesällä 2014 ilmestynyt MMO-peli sai keskinkertaisia arvioita, ja kamppaili teknisten sekä taloudellisten ongelmien kanssa, mikä johti jopa studion toimitusjohtajan vaihtamiseen.

Red 5 Studios on kuitenkin kertonut kehittävänsä Firefallin pohjalta nyt mobiilipeliä, ja alkuperäisen MMO:n pelaajat tullaan ”palkitsemaan suuresti” uudessa pelissä.

Toinen sulkemisuutinen tulee Sonylta, joka päättänyt sulkea vasta viime syksynä ilmestyneen The Tomorrow Childrenin serverit. Uutinen kantautuu Polygonin mukaan Japanista, eikä sivusto ole vielä saanut vahvistusta, koskeeko päätös pelin maailmanlaajuisia servereitä. Ainakin saarivaltiossa peli kuopataan 1. marraskuuta, reilu vuosi ilmestymisensä jälkeen.

The Tomorrow Children on omaperäinen MMO-peli, jossa pelaajien tehtävänä on rakentaa kaupunkeja ja puolustaa niitä jättiläishirviöiden hyökkäyksiltä. Nostimme visuaalisesti uniikin pelin esiin talvella, kun testasimme PlayStation 4:n ilmaispelejä.

The Tomorrow Childrenin sulkemispäätös voi hyvinkin koskea koko maailmaa, sillä Sony on ennenkin päästänyt MMO-pelejä päiviltään vähäisen pelaajamäärän vuoksi nopeallakin aikataululla. Huhtikuussa kerroimme, että yhtiö sulki verkkoräiskintä Kill Strainin (2016) serverit alle vuosi pelin ilmestymisen jälkeen.