UUSIMMAT

Take-Two ja 2K Games puolustavat Borderlands 3 -vuotajaan kohdistuneita toimiaan

08.08.2019 09:34 | Muropaketin toimitus

Take-Two Interactive ja julkaisijan tytäryhtiö 2K Games aloittivat aiemmin Borderlands 3 -vuotajaan kohdistuneen ajojahdin. Nyt pelijulkaisijat ovat kommentoineet tapausta virallisesti.

Kuten kerroimme aiemmin, lähetti Take-Two väitetysti kaksi yksityisetsivää Borderlands 3 -vuodosta raportoineen YouTubaaja SupMattonin ovelle. Lisäksi SupMattonin Discord-palvelin suljettiin ja tämän YouTube-kanavalle merkattiin tekijänoikeusrikkeitä. Ajojahti suututti monet pelaajayhteisöjen jäsenet ja herätti muun muassa Twitterissä eloon #boycottborderlands3-liikkeen.

Take-Twon ja 2K Gamesin mukaan SupMattoon kohdistuneet toimenpiteet ovat seurausta kymmenen kuukautta kestäneestä tutkinnasta, kertoo The Verge. Julkaisijoiden mukaan sisällöntuottaja on hyötynyt rahallisesti tekijänoikeuksien rikkomisesta ja salaisuuksien vuotamisesta.

Take-Twon ja 2K Gamesin mukaan SupMatto on syyllistynyt laittomuuksiin, ei kerro videolla kaikkea ja osa YouTubaajan väitteistä ei pidä paikkaansa. Julkaisijat toteavat puolustavansa IP:tään tarpeelliseksi näkemillään tavoilla vuodoilta, jotka voivat haitata yhtiöiden bisnestä tai pilata peli-ilon sarjan faneilta. Julkaisijat eivät kommentoineet erikseen, pitääkö väite SupMattonin ovelle lähetetyistä etsivistä paikkansa.

Muropaketin uusimmat