Tälläisen nettiyhteyden ja laitteiston Googlen pilvipelauspalvelu Stadia vaatii

06.06.2019 19:19 | Muropaketin toimitus

Google on paljastanut Stadia Connect -lähetyksessä, millaiset laitteistovaatimukset Google Stadia -streamauspalvelulla on.

Googlen mukaan Stadian paras 4K-resoluutioinen, 60 fps ruudunpäivitynopeudella ja surround 5.1 -äänellä varustettu laatu vaatii 35 mbps nettiyhteyden. 1080p resoluutio ja 60 fps ruudunpäivitysnopeus vaatii noin 25 mbps nopeudella toimivan yhteyden, ja pienin suositeltu nopeus on 720p resoluutioon kykenevä 10mbps.

Laitteiston puolesta Google Stadia vaatii käytönnössä vain ruudun millä pelata. Stadian saa toimimaan esimerkiksi TV:seen liitetyn Chromecast Ultran avulla ja tietokoneella palvelu toimii Chrome-selaimen kautta. Puhelimien tapauksessa Stadia saapuu ensimmäisenä Googlen Pixel 3 -malleihin erillisen sovelluksen avulla. Myöhemmin tuki laajenee myös muille puhelimille.

Stadian pelaamiseen voi käyttää Googlen omaa Stadia-ohjainta, mutta myös mitä muuta tahansa tuettua peliohjainta. Stadia saapuu Suomeen marraskuussa. Kerroimme palvelun hinnoittelusta tarkemmin täällä. 

Muropaketin uusimmat