Tältä näyttää Wolfenstein 2: The New Colossus sensuroituna saksalaisversiona – Spoilerivaroitus!

30.10.2017 17:03 | Muropaketin toimitus

Wolfenstein 2: The New Colossus -pelin Saksassa julkaistua versiota on sensuroitu kekseliäästi. Alta näet, miltä eräs pelin avainkohtauksista näyttää.

Spoilerivaroitus on heti alkuun paikallaan: Tämä juttu sekä alla oleva video paljastavat yksityiskohtia vasta perjantaina ilmestyneestä Wolfenstein 2: The New Colossus -pelistä.

Koska natsit ovat olennainen osa Wolfenstein-pelisarjan tarinaa, ja The New Colossuksessa jopa Yhdysvallat on joutunut natsivallan alle, on pelin julkaisu Saksassa ongelmallista. Saksassa kun esimerkiksi natsitunnusten esittäminen on yhä laissa kiellettyä.

Niinpä MachineGamesin pelikehittäjät ovat saaneet heittäytyä luoviksi sensuroidessaan peliä Saksan julkaisua varten. Polygon uutisoikin YouTube-kanava Censored Gamingin tuoreesta videosta, jolla esitellään sama kohtaus sekä sensuroimattomana että sensuroituna versiona. Kuten alla olevalta videolta käy ilmi, eivät muutokset ole jääneet pelkkään hakaristien korvaamiseen toisella symbolilla, vaan myös yksi henkilöhahmoista on muuttunut toiseksi.

Saksalaisversio alkaa reilun kahden minuutin kohdalta, mutta vertailun vuoksi kannattaa katsoa jonkin matkaa myös sensuroimatonta versiota.

Muropaketin uusimmat