Uusimmat

Teinit vastaan suuri mysteeri – Tuleva The Blackout Club on videopelien Stranger Things

09.04.2018 14:15 Muropaketin toimitus

Ensi vuonna saapuvassa, Stranger Things -henkisessä The Blackout Clubissa teinijoukko yrittää selvittää pikkukaupungin suuren ja yliluonnollisen mysteerin. 

Netflixin suosikkisarja Stranger Thingsissä lapsijoukko ottaa mittaa pikkukaupunkia uhkaavasta mysteeristä. Sarjan fanit innostunevat myös tulevasta The Blackout Clubista, jossa teinit selvittävät, mikä näiden kotikylässä on oikein vialla.

The Blackout Clubissa kylän lapset kärsivät oudoista tajuttomuustiloista, muistinmenetyksistä sekä unissakävelystä, heräten mitä kummallisimmista paikoista. Koska aikuiset eivät ota ongelmaa tosissaan, jää homman selvitys Stranger Thingsin tavoin uuden sukupolven harteille.

Peliä kehittävän Question-pelistudion edustaja Jordan Thomasin mukaan The Blackout Club on kyllä pelattavissa myös yksin, mutta seikkailun pääpaino on neljän pelaajan co-opissa. ”Joukossa on voimaa. Esimerkiksi vahtimiehen harhauttaminen on helpompaa yhdessä kuin yksin”, Thomas kertoo Polygonin haastattelussa. 

The Blackout Club tulee sisältämään niin sanotun pahapoika-mittarin. Tekemällä laittomuuksia, kuten lukkojen tiirikointia, teinien kokemuspisteet kasvavat ja nämä oppivat uusia taitoja. Toisaalta samalla kylää vaaniva paha voimistuu.

The Blackout Club ei tule tarjoamaan valmiiksi pureskeltua tarinaa, vaan se jättää reippaasti tilaa faniteorioille. Jordanin mukaan peli epäonnistuu, jos sen tarina toimii vain käsikirjoittajan päässä. Siksi on tärkeää, että pelaajat saavat itse miettiä, mitä eri yksityiskohdat tarkoittavat kokonaisuutta ajatellen.

Jordan on itse työskennellyt aiemmin BioShock 2:n parissa. The Blackout Clubia kehittävät myös niin ikään BioShockeista tuttu Stephen Alexander sekä Dishonoredia ohjelmoinut Kain Shin. Peli julkaistaan PC:lle, Xbox Onelle sekä PlayStation 4:lle ensi vuoden aikana.