Tekijät paljastavat: tällainen oli Mass Effect 3:n alkuperäinen loppu

22.10.2021 21:49 | Muropaketin toimitus

BioWaren työntekijät ovat paljastaneet uudessa haastattelussa, millainen Mass Effect 3:n mielipiteitä jakanut loppu oli alkujaan.

Tuore People Make Games -video keskittyy yksinomaan kehutun tieteistrilogian päätökseen, josta tekijät puhuvat varsin avoimesti niin alkuperäisten suunnitelmien kuin myös lopullisen ratkaisun osalta, uutisoi IGN. Jos et ole pelannut pelejä ja et halua spoilaantua, ei kannata lukea pidemmälle.

Mass Effect 3:n loppu herätti runsaasti kritiikkiä lähinnä siitä, että se koostui kolmesta käytännössä täysin identtisestä loppuvideosta, jossa ainoastaan väri muuttui punaisen, sinisen ja vihreän välillä. BioWare Montrealin animation director Dave Wilkinsonin mukaan kyseinen väriratkaisu oli itse asiassa vain alkuun tehty erotteleva tekijä, jolla erilaiset loput eroteltaisiin näkyvämmin toisistaan, eikä hän itse uskonut, että niitä olisi jätetty sellaisenaan peliin.

”Itse asiassa sininen ja punainen valittiin, koska ne liittyivät Paragoniin ja Renegadeen. Vihreä oli vain sitten… se kolmas”, videon luoja Chris Bratt kertoo Wilkinsonin sanoneen.

Kehittäjä paljasti myös hieman studion alkuperäistä suunnitelmaa lopulle, jossa The Catalystin sijaan pelaajat olisivat kohdanneet reapereiden kuningattaren. Tässä lopussa augmentoitu Shepard olisi liittänyt itsensä Citadeliin, jossa hän olisi matkannut virtuaaliseen ympäristöön ja käynyt keskusteluja reapereiden jumalan tai kuningattaren kanssa. Muut olivat kuitenkin teljenneet tämän Citadeliin, koska hän oli sitä mieltä, että myös reapereiden pitäisi kehittyä eteenpäin ja he eivät olisi yksin kykeneväisiä siihen.

Tämän keskustelun jälkeen Shepard olisi tehnyt lopulliset valinnat, jotka olisivat poikenneet melkoisesti lopulta Mass Effect 3:een päätyneistä. Renegade-vaihtoehto olisi käytännössä tarkoittanut kaiken tuhoa, kun Shepard olisi ryhtynyt tuhoamaan Citadelissa sijaitsevaa kuningatarta ja sen lomassa tuhonnut Citadelin, Maan ja reaperit, jolloin eloonjääneet elävät oliot olisivat voineet elää rauhassa.

Paragon-vaihtoehtona Shepard olisi käytännössä noussut reapereiden kuninkaaksi ja ryhtynyt hallitsemaan näitä itse ja käyttänyt heitä hyviin tarkoituksiin. Kolmas vaihtoehto olisi ollut synteesi, jossa sekä elollisten että reapereiden parhaat puolet olisi yhdistetty. Loppuratkaisu olisi tällöin ollut jokseenkin sama kuin Mass Effect 3:n Stargazer-loppu.

Muropaketin uusimmat