UUSIMMAT

Telltalen työntekijät paljastavat: studion naishahmoista tehtiin väkipakolla ”nuorempia, valkoisempia ja paremman näköisiä”

26.11.2018 17:00 | Muropaketin toimitus | 2

Telltale Gamesin entiset työntekijät ovat paljastaneet, millaisia rajoitteita studiolla asetettiin suosittujen episodipelien naishahmoille.

Hittistudio Telltale Games lopetti toimintansa yllättäen alkusyksystä, ja vaikka viimeisen The Walking Dead -kauden kehitys nyt jatkuukin osin alkuperäisen tiimin toimesta, on valtava määrä studion työntekijöistä jäänyt työttömiksi. Irtisanomisten jälkeen studion toiminnasta on puhuttu paljon pelimediassa, ja nyt kaksi entistä työntekijä on kertonut tavasta, jolla Telltalella rajoitettiin naishahmojen kuvaamista.

ComicBook.comin mukaan keskustelu käynnistyi Twitterissä, kun entinen työntekijä Emily Grace Buck kertoi, miksi Telltalen peleissä ei koskaan nähdä naisia paljain jaloin. Hänen mukaansa kaikki hahmomallit oli tehty ainoastaan korkokengille, kuten Barbie-nuket. Vastauksissa selvisi, että samaa tehdään muuallakin pelialalla, mutta toinen Telltalen entinen työntekijä Nathan Allen Ortega paljasti vielä arveluttavamman yksityiskohdan.

Ortegan muistelee, kuinka naishahmoille tehtiin päivityksiä, joissa heistä haluttiin ”nuorempia, valkoisempia ja paremman näköisiä”. Kaiken lisäksi näitä muutoksia kutsuttiin törkeällä nimityksellä ”fuckability passes” (jota emme ryhdy suomentamaan).

Ortegan mukaan esimerkiksi Katen hahmo The Walking Dead: A New Frontier -pelissä joutui juuri tällaisen valkopesun ja nuorennuksen uhriksi.

Buck muistelee puolestaan, kuinka hän ja muut kehittäjät toivoivat Samin hahmosta The Walking Dead: Michonne -pelissä vanhempaa, mutta ainoa muutos oli, että hänen rintojaan suurennettiin. Tämä muutos ei sentään jäänyt lopulliseen peliin, mutta Buck kuvaa tapauksen olleen ”opettavainen päivä”.

The Walking Dead: The Final Season -pelin viimeiset episodit tehdään valmiiksi Skybound Gamesin toimesta, ja niiden on määrä ilmestyä pian. Muut Telltalen kesken jääneet projektit on tiettävästi kuopattu pysyvästi.

Keskustelu

Telltalen työntekijät paljastavat: studion naishahmoista tehtiin väkipakolla ”nuorempia, valkoisempia ja paremman näköisiä”

Seitsemän päivää
Telltalen entisen työntekijän jymypaljastus: HE PAKOTTIVAT MUUTTAMAAN HAMOT PANTAVAN NÄKÖISIKSI!

siis oh my god, olipa paha juttu, ainoo asia et suuri osa pelaajista hetero miehiä, myyntiä vaa parantavat

Muropaketin uusimmat