Uusimmat

Testasimme: Devil May Cry 5 on PlayStation 5:lle optimoituna entistä vaikuttavampi, aivan kuten odottaa saattoikin

13.12.2020 20:00 Tuukka Hämäläinen

Devil May Cry 5:n uudelle sukupolvelle tuunattu versio on vakuuttavaa jälkeä, mutta viime kädessä sama laatupeli kuin vanhemmallakin alustalla.

Uuden konsolisukupolven saapuessa markkinoille marraskuussa sai kasvojenkohotuksen muutama vanhempikin julkaisu. Yksi näistä oli Capcomin hittipeli Devil May Cry 5, joka saapui PlayStation 5:lle ja Xbox Series S/X:lle Special Edition -nimikkeellä ja pienten lisäherkkujen kanssa.

Devil May Cry 5 ilmestyi alunperin männäsukupolven alustoille puolitoista vuotta sitten. Mielipiteitä jakaneen DMC: Devil May Cryn (2013) jälkeen DMC 5:n katsottiin yleisesti palauttaneen pitkäikäisen pelisarjan raiteilleen. Peli nappasi myös Muropaketin arvostelussa täydet viisi tähteä, ja kriitikkomme summasi kokemuksensa näin:

”Devil May Cry 5 pitää otteessaan alusta loppuun niin toiminnan kuin tarinankin osalta. Peli on läpäistävissä parilta istumalta, joskin ensimmäisen läpipeluun jälkeen avautuva vaikeusaste sekä mukana säilyvät kyvyt antavat oivan syyn palata pelin ääreen vielä uudelleen. Kyseessä on kaikin puolin sarjalleen uskollinen, mutta samalla uutta lisäilevä kokonaisuus, jota voi suositella paitsi täysveristä jatkoa liki kymmenen vuotta odottaneille faneille myös uusille tulokkaille.”

Hyvä uutinen on se, että DMC 5 vaikuttaa olevan PlayStation 5:llä kaikin puolin sama laatupeli kuin ennenkin. Uudet herkut ovat pääasiassa kosmeettisia, mutta silti silmiinpistäviä.

Pelillisesti suurin ero lienee, että koko peli on nyt läpäistävissä myös Vergilin hahmolla. Lisäksi mukana on kaikki edellisen sukupolven Deluxe-version herkut sekä esimerkiksi runsaasti lisäpelattavaa tarjoava Bloody Palace -laajennus.

Silmiinpistävää on, että PS5:llä kaikki on nopeampaa ja yksityiskohtaisempaa. Visuaalisesti DMC 5: Special Edition häikäisee erityisesti valoefekteissä ja yksityiskohtien tarkkuudessa, ja peli tukee myös 120 fps -kuvataajuutta. Periaatteessa kaikki on ennallaan, tekstuurit vain ovat todella skarpit ja maailma pintoineen ja heijastuksineen näyttää hämmästyttävän aidolta. (Vertailuvideo kahden version välillä löytyy esimerkiksi Reseron YouTube-kanavalta.)

DualSense-ohjain mahdollistaa sekin pientä lisäherkkua. Merkittävin ero tuntuu käyttäessä Neron mootorisoitua miekkaa, jonka värinät tuntuvat L2-painikkeen alla, mutta muuten en huomannut mitään valtavasti DualShockista poikkeavaa.

3D-äänestä sen sijaan on sanottava, että kuulokkeilla pelatessa äänen asemointi tuntui paikoin jopa sekavalta. Itse pelissä vaikutelma on aika luonnollinen ja kolmiulotteinen äänitila voi auttaa hahmottamaan tilannetta taistelun tuoksinassa. Välivideoissa sen sijaan äänet tuntuivat aivan turhan voimakkaasti sinne tänne asemoiduilta, minkä koin ainakin itse vain sekavaksi.

Aivan erinomaista on tietysti se, että PS5:llä peli lataa todella nopeasti jopa ehostettuna versiona. En tiedä kuinka pitkiä DMC 5:n lataustauot tarkalleen olivat edellisellä sukupolvella, mutta monissa viime vuosien peleissä sai PS4:llä tottua pitkiin alku- ja välilatauksiin. Nyt lataustauot ovat niin lyhyitä, ettei siinä välissä ehdi edes kahvia hörpätä.

Devil May Cry 5 näyttää siis pykälän paremmalta kuin edellisen sukupolven alustalla ja toimiikin asteen jouhevammin. Mitään aivan tajunnanräjäyttävää Special Edition ei kuitenkaan mielestäni tarjoa. Jos siis peli on jo kahlattu läpi, on uusi versio huokeasta 40 euron hinnastaan huolimatta sijoittamisen arvoinen vain kovimmille faneille. Uusille pelaajille se tarjoaa ylistetyn toimintapelin kaikilla herkuilla ja mukavuuksilla varustettuna.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat