UUSIMMAT

Testi: Logitech G502 Lightspeed – Pätevä langaton hiiri, mikäli kukkaro kestää

31.07.2019 20:00 | Ilari Hauhia

Logitechin uusi G502 Lightspeed on valmistajan lupauksien mukaan loistava langaton hiiri kaikille aina peliharrastajista ammattilaispelaajille saakka. Suositun ja pidetyn Logitech G502 -pelihiiren ulkonäkö ja muotoilu on pyritty pitämään mahdollisimman ennallaan, mutta hiiren sisukset ja teknologia on pistetty uusiksi. 

169 euroa maksava G502 Lightspeed sijoittuu hintansa puolesta pelihiirten ylimpään premium-luokkaan. Hieman edullisimmista vaihtoehdoista G502 Lightspeedin kanssa kilpailevat muun muassa Logitechin oma G Pro, Razer Mamba ja SteelSeriesin Rival 650 Wireless.

Koska G502 Lightspeedin hinta on kohtuullisen kova, on vaatimustasokin korkea. Käytännössä sen pitäisi täyttää kaikki vaativankin pelaajan toiveet. Laitteen pitää tarjota nopeaa käytännön vastetta liikkeisiin ja painalluksiin. Näiden ollessa kunnossa, jäljelle jää vielä käyttömukavuus.

Logitech on julkaissut viime aikoina useita langattomia Lightspeed-versioita eri tuotteistaan. Logitechin mukaan Lightspeed-teknologialla on pyritty ratkaisemaan erityisesti langattomuuteen aiemmin liittyneet ongelmat hiiren ja tietokoneen välisten yhteysongelmien, virran riittämisen sekä painon suhteen.

Osa pelaajista vierastaa langattomia hiiriä ja näppäimistöjä, koska niistä voi loppua virta pahimmalla mahdollisella hetkellä. Tämän valmistaja on pyrkinyt ratkaisemaan langattomalla G PowerPlay -teknologialla, jossa hiirimatto lataa hiirtä langattomasti, eikä yhdistelmästä lopu täten akku missään tilanteessa.

Myös uusi G502 Lightspeed tukee langatonta latausta, joskin 149 euron hintainen G PowerPlay -hiirimatto tulee toki ostaa erikseen. Tämä tekee G502 Lightspeedin jo ennestään korkeasta hinnasta entistäkin suuremman.

Testissä tutustutaan hiiren akkukestoon, muotoiluun ja tarkkuuteen sekä käytettävyyteen pelikäytössä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Hiiren esittely
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat