Hiiren esittely

31.07.2019 20:00 | Ilari Hauhia

Hiiren esittely

 

Logitech G502 Lightspeedissä yhdistyvät futuristinen ja kulmikas, hyvin ”pelihiirimäinen” ulkomuoto. Mustan ja sinisen väriyhdistelmän rikkoo hiiren päältä löytyvä G-logo. Sen saa RGB-valon avulla hohtamaan tai välkkymään minkä tahansa värisenä.

Langaton pelihiiri on muotoiltu epäsymmetrisesti oikeakätisille käyttäjille, eikä siitä ole olemassa vasenkätistä versiota. Näin ollen vasemmalla kädellä hiirtä käyttäville se ei todennäköisesti ole paras valinta.

Ulkoisilta mitoiltaan G502 Lightspeed on 132 millimetriä pitkä, 75 millimetriä leveä ja 40 millimetriä syvä. Tiedonsiirto- ja latauskaapelin pituus on 180 senttimetriä.

Näppäimiä G502 Lightspeedissä on edeltäjiensä tavoin 11 kappaletta. Vasemman ja oikean hiiren painikkeen lisäksi tarjolla on kolmeen suuntaan liikkuva rulla, kolme peukalonappia sekä hiiren tarkkuutta säätävät pikavalinnat. Näppäimien toimintojen muuttaminen, sekä ylipäätään hiiren asetusten, kuten tarkkuuden säätäminen ja RGB-valon hallinta, on tehty nopeaksi ja helpoksi hiiren oman G Hub -ohjelmiston avulla.

Rullan toimintaan vaikuttava mekaaninen näppäin saa rullan pyörimään joko vapaasti tai tavalliseen tapaan naksahdellen. Hiiren alapuolella sijaitsee pieni kytkin, jolla hiiren saa päälle tai pois päältä.

Logitechin mukaan Lightspeed-tekniikan avulla tiedonsiirron viive saatu rajattua yhteen millisekuntiin. Logitechin mukaan yhteyden pitäisi olla parhaimmillaan jopa nopeampi verrattuna osaan langallisista vaihtoehdoista, eikä hiiren liikkeissä pitäisi olla käytännössä lainkaan viivettä.

Hiiren sydämenä toimii jo aiemmasta langallisesta G502 Hero -mallista tuttu Hero 16K -anturi, joka on todistanut toimivuutensa jo aiemmin. Se kykynee parhaimmillaan 16 000 DPI:n ja pienimmillään 100 DPI:n tarkkuuteen. Näistä 16 000 DPI:n tarkkuus lienee toki aivan liian nopea suurimmalle osalle pelaajista. Arvoa pystyy säätämään ohjelmallisesti 100 DPI:n tarkkuudella. Mukana on myös hiiren aivoina toimiva 32-bittinen ARM-prosessori, joka vastaa liikkeiden laskemisesta.

Logitech G502 Lightspeedin akkukestoksi RGB-valon ollessa käytössä on ilmoitettu noin 48 tuntia ja ilman valoa noin 60 tuntia. Mikäli käytössä ei ole G PowerPlay -latausmattoa, jää toki käyttäjän vastuulle varmistaa, ettei akku lopu juuri pahimmalla mahdollisella hetkellä tiukassa pelitilanteessa. Tyhjentyvästä akusta G502 Lightspeed varoittaa punaisena välkkyvän merkkivalon avulla.

Langattomat hiiret ovat usein akun painon vuoksi hieman painavampia kuin langalliset versiot. G502 Lightspeedin tapauksessa tilanne on kuitenkin juuri toisinpäin. Edeltänyt G502 Hero painoi ilman lisäpainoja 121 grammaa, mutta Logitech G502 Lightspeedin paino ilman johtoa on pudotettu 114 grammaan.

Keventyneenäkin mallina G502 Lightspeed on kuitenkin verrattain painava hiiri. Esimerkiksi Logitechin G Pro painaa vain 80 grammaa.

Osa käyttäjistä suosii kuitenkin edelleenkin painavampia hiiriä. Heitä varten G502 Lightspeedin myyntipakkaus sisältää 16 gramman edestä lisäpainoja, jotka voi halutessaan asettaa hiiren alta löytyvään luukkuun.

Myyntipakkauksessa saapuu hiiren ja painojen lisäksi lisäksi pikkuruinen vastaanotin. Mukana on myös jatkokaapeli, jolla vastaanottimen voi sijoittaa esimerkiksi pöydän päähän parhaan mahdollisen yhteyden takaamiseksi. Pakettiin kuuluu myös Logitechin logon sisältävä tarra ja ohjevihko.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Hiiren esittely
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto