UUSIMMAT

Yhteenveto

31.07.2019 20:00 | Ilari Hauhia

Yhteenveto

Kuten aina, on hiiren valinnassa kuitenkin kyse loppukädessä aina makuasioista. Eri pelaajien kädet ja mieltymykset ovat erilaisia: osa pitää painavista hiiristä, osa kevyistä, osa haluaa mahdollisimman paljon kustomoitavia nappeja, osa taas pitää hiiren minimalistisena. Mikäli mahdollista, kannattaa hiiriä testata aina omaan käteen ennen ostopäätöstä.

Myös hiirten ulkonäkö jakaa aina mielipiteitä. Jonkun silmään G502 Lightspeed saattaa näyttää kulmikkaalta ja liian pelihiirimäiseltä, osa taas pitää futurista muotoilua siistinä. G502 Lightspeedin RGB-valaistus on moniin muihin hiiriin verrattuna varsin minimalistinen, mitä voi pitää joko hyvänä tai huonona asiana.

Kokonaisuutena Logitech G502 Lightspeed on kuitenkin erinomaisesti toimiva pelihiiri, joka soveltuu kaikille hiiriotteille. Vasemmalla kädellä hiirtä käyttäville G502 Lightspeediä ei kuitenkaan voi suositella epäsymmetrisen muotoilun takia.

Suurin moite kohdistuu DPI-nappien kehnoon sijoitteluun, mutta muuten G502 Lightspeed tuntuu kädessä erinomaisen hyvältä. Kaikki napit ovat hyvin responsiivisiä ja niiden tuntuma on erinomainen.

Hiiren laatu on havaittavissa myös sen tarkkuudessa. Vaikka kyse on langattomasta hiirestä, ei yhteydessä voinut havaita minkäänlaisia ongelmia tai viivettä edes nopeissa liikkeissä. Myös sensori hoiti hommansa täydellisesti.

Langattomuus tekee hiiren käsittelystä vielä huomattavasti vapaampaa verrattuna johdolliseen malliin. Johto kun ei pääse takertumaan mihinkään, eikä se laahaa hiiren perässä. Vapaamman liikeen lisäksi langaton Logitech G502 Lightspeed myös näyttää ulkoisesti tyylikkäämmältä kuin langallinen vaihtoehto.

Käytännössä G502 Lightspeed soveltuu mihin tahansa peligenreen. Testijaksolla sen avulla pelattiin muun muassa Counter-Strike: Global Offensivea, Rage 2:ta, Enter the Gungeonia, Dota 2:ta ja Civilization V:tä, eikä hiiri osoittautunut huonoksi valinnaksi yhdessäkään niistä. Hiiri täyttää suurella todennäköisyydellä myös esports-ammattilaisten korkeat laatuvaatimukset.

Logitechin uutuusmalli loistaa myös akkukestollaan. Hiiren akku kestää helposti viikkoja yhdellä latauksella. Mikäli tämäkään ei riitä, voi sen kaveriksi hankkia langattoman G PowerPlay -latausalustan, jolloin virta ei lopu koskaan.

Hiiri on saatavilla esimerkiksi Logitechin omassa verkkokaupassa 169 euron hintaan ja tarjolla myös muiden jälleenmyyjien valikoimassa mahdollisesti hieman halvemmalla. Suurimmaksi kysymysmerkiksi  Logitech G502 Lightspeedin tapauksessa jääkin sen hinta.

Suositun pelihiiren langaton versio tuntuu käteen ehdottomasti vapaammalta ja paremmalta kuin langallinen malliversio. Jää kuitenkin jokaisen itsensä mietittäväksi, haluaako langattomuudesta maksaa jopa yli 100 euroa lisää verrattuna muuten lähes identtiseen langalliseen G502 Hero -malliin, jota saa alennusmyynneistä halvimmillaan noin 50 eurolla. Mikäli haluaa hyödyntää langatonta G PowerPlay -latausta, pitää hiiren päälle ostaa vielä 149 euron hintainen järjestelmä.

Mikäli hinta tuntuu omaan budjettiin soveltuvalta, on Logitech G502 Lightspeed erinomainen valinta lähes mihin tahansa pelikäyttöön. Langattomuus tekee siitä myös kaikinpuolin toimivan yleishiiren.

Hyvää

 • Akkukesto
 • Langattoman yhteyden moitteeton toiminta
 • Sensorin tarkkuus
 • Muotoilu

Huonoa

 • DPI-nappien sijoittelu
 • Ei sovellu vasemmalla kädellä käytettäväksi
 • Hinta

Sisältö

 1. Johdanto
 2. Hiiren esittely
 3. Käyttökokemukset
 4. Yhteenveto