The Finnish Game Awards palkitsi parhaat suomalaiset pelit ja pelialan toimijat

18.08.2020 20:33 | Muropaketin toimitus

Suomen kasvava ja kehittyvä peliala juhli tänään 25-vuotista taivaltaan järjestämällä perinteikkään The Finnish Game Awards -palkintogaalan digitapahtumana. Tapahtuman ohessa palkittiin parhaita suomalaisia pelejä.

Gaalan järjestäjinä toimivat aiempien vuosien tapaan Suomen Pelinkehittäjät ry ja Neogames Finland ry. Gaalan sponsoreina olivat Suomen pelialan yritykset.

Jaettujen palkintojen lista perusteluineen on seuraava:

IGDA:n Vuoden vapaaehtoinen 2019 (Volunteer of the Year 2019): Joonas Häll
IGDA:n toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön ja tänä vuonna perinteisen Volunteer of the Year -palkinnon sai Joonas Häll. Hän on muiden toimiensa ohessa toiminut IGDA Helsingin koordinaattorina.

Pelialan vaikuttaja 2019 (Power Player of the Year 2019): Sonja Ängeslevä
Sonja Ängeslevän panos suomalaisen pelialan kehittämiseen on ollut pitkäaikainen ja tarmokas. Juhlavuoden kunniaksi Pelinkehittäjien hallitus halusi palkita Sonjan arvokkaasta ja yhä jatkuvasta työstä.

Vuoden 2019  tulokas (Rookie of the Year 2019): Resistance Games
Oululainen Resistance Games on pelialan veteraanien perustama toisen kierroksen pelistudio. Resistance Gamesin perustajat ovat vaikuttaneet Oulun pelialan kehittymiseen ja ovat uuden studionsa myötä antaneet lisäpuhtia Oulun kasvavalle peliteollisuudelle.

Vuoden 2019 hyötypeli (Applied Game Award 2019): Pikku Kakkosen Eskari / Pikku Kakkosen Sovellustiimi
Yksi kaikkien aikojen kotimaisista lasten brändeistä, Ylen Pikku Kakkonen, laajentui alle kouluikäisille suunnattujen vuorovaikutteisten digitaalisten leikkien palveluun. Älylaitteilla toimiva Pikku Kakkosen Eskari -pelisovelluksessa lapsi pääsee tutustumaan lukemisen ja kirjoittamisen kannalta olennaisiin taitoihin.

Vuoden 2019 luova saavutus (Best Creative Achievement of the Year 2019): Trine 4: The Nightmare Prince / Frozenbyte
Helsinkiläisen Frozenbyte-studion ikoninen Trine-pelisarja sai neljännen visuaalisesti ja musiikillisesti upean osansa. Trine 4 on ollut julkaisustaan lähtien arvostelumenestys.

Vuoden 2019 tietokone- ja konsolipeli (Big Screen Game of the Year 2019): Control / Remedy Entertainment
25 vuotta sitten perustettu Remedy Entertainment julkaisi viime vuonna kriitikoiden ylistämän Control-pelin sekä Xbox One- ja Playstation 4 -konsoleille että PC-tietokoneille. Pelin toinen laajennus nimeltään AWE, joka viittaa Remedyn aiemmin julkaisemaan Alan Wake -peliin, julkaistaan 27.8.2020.

Vuoden 2019 mobiilipeli (Small Screen Game of the Year 2019): Oceanhorn 2 / CornFox & Brothers Games
Zelda-pelisarjasta vaikutteita saanut upea Oceanhorn 2 -seikkailu katsottiin Applen toimesta niin vaikuttavaksi saavutukseksi, että peli julkaistiin upouudelle Apple Arcade -alustalle yksinoikeudella syyskuussa 2019.

Pääpalkinto: Vuoden 2019 kotimainen peli (Finnish Game of the Year 2019): Control / Remedy Entertainment
Remedy Entertainmentin Control on voittanut vuoden aikana lukuisia palkintoja maailmalla ja saanut lukuisia mainintoja vuoden 2019 parhaaksi peliksi. Myös Suomen pelinkehittäjien keskuudessa Control katsottiin vuoden 2019 parhaaksi suomalaiseksi pelisaavutukseksi.

Muropaketin uusimmat