The Last of Us Part 2:sta löytyi koko pelin rikkova bugi

15.07.2021 09:12 | Muropaketin toimitus

Pelaaja on löytänyt Naughty Dogin The Last of Us Part 2:sta bugin, joka estää juonta etenemästä. Huom! sisältää spoilereita.

YouTube-tili Speclizer on julkaissut sivuillaan liudan pelistä löytyviä bugeja ja virheitä, joista yksi on melko merkittävä ja pelin rikkovan.

Loppupään kohtauksessa pelaajat jahtaavat Abbylla näitä ampuvaa Tommya, ja kohtaus loppuu oikeasti siihen, että Tommy pääsee karkuun. Speclizer huomasi kuitenkin, että jos kentässä onnistuu liikkumaan riittävän nopeasti, Tommy on mahdollista saada kiinni ja tappaa ennen aikojaan. Valitettavasti tämä ei kuulu kuitenkaan juoneen, joten peliä ei voi sen jälkeen enää jatkaa, vaan tilanne täytyy ottaa uusiksi aiemmasta välitallennuspisteestä.

Huvittavasti Naughty Dogin vanhempi QA-testaaja Jan Llanillo kertoi Twitterissä, että hän oli ilmoittanut kyseisen bugin studiolle ja saaneen vastauksen, että se oli korjattu ainakin yhdeksän kertaa. Hänen kommentti kertoo kaiken oleellisen; ”Ei se sitten ollutkaan”

Bugeja jää peleihin aina, eikä yksikään tuotos saavu markkinoille ilman bugeja. Monet pikapelaajat hyödyntävät juuri bugeja tehdäkseen huikeita ennätyksiä, ja vaikka The Last of Us Part 2:n kohdalla kyse on juuri nopeudesta, ei se valitettavasti auta läpäisemään peliä sen nopeammin.