The Last of Us Part II:n easter egg -salaisuus kritisoi selvästi pelin ohjaajaa

23.06.2020 15:38 Muropaketin toimitus

The Last of Us Part II:sta on löydetty viittaus Neil Druckmanniin ja epäinhimillisiin työoloihin Naughty Dog -studiolla.

The Last of Us Part II on saanut hyvän vastaanoton, mutta pelin julkaisua ovat varjostaneet työntekijöiden raportit ylitöistä ja ankarasta crunch-kulttuurista pelikehityksen kulisseissa. Nyt viittaus työntekijöiden kurjiin oloihin on löydetty itse pelistä.

The Last of Us Part II:ssa Ellie voi seikkailun edetessä etsiä keräilykortteja, jotka esittävät erilaisia supersankareita ja -pahiksia. Yksi näistä hahmoista näyttää viittaavan suoraan ohjaaja Neil Druckmanniin.

Ohjaajan alter egolta näyttävä hahmo on nimeltään Doctor Uckmann, joka johtaa The New Dogs -nimistä rikollisjärjestöä. Uckmannin kerrotaan olleen ”aiemmin arvostettu tutkija”, mutta tehneen sitten ”kyseenalaisia kokeita ihmisten sietokyvyllä” (vapaasti suomennettuna).

Kaikki tämä näyttää viittaavan melko suoraan crunch-kulttuuriin ja syyttävän juuri Neil Druckmannia ylitöihin painostamisesta. Kuvat keräilykortista näet Kotakun uutisesta.