UUSIMMAT

The Last of Us Part II:n kehittäjille ja näyttelijöille lähetetty vihapostia ja tappouhkauksia – Naughty Dog julkaisi virallisen lausunnon

06.07.2020 10:00 Muropaketin toimitus

The Last of Us Part II on herättänyt internetin pahimmat häiriköt ja laittanut liikkeelle todella häiriintyneitä viestejä.

Viikonloppuna kerroimme The Last of Us Part II:n ääninäyttelijän saamista tappouhkauksista. VG24/7:n mukaan kyse on vielä laajemmasta ongelmasta, sillä pelin näyttelijät sekä kehittäjät ovat saaneet runsaasti vihapostia ja uhkauksia osakseen.

Kehittäjien julkaisemissa viesteissä on paitsi tappouhkauksia, myös transfobisia, homofobisia ja antisemitistisiä viestejä. Naughty Dog -pelistudio onkin julkaissut Twitterissä virallisen lausunnon saamastaan häiriköinnistä.

LUE MYÖS: Toimittajan puheenvuoro: The Last of Us Part II rikkoi pelaajien odotukset – ja se on vain hyvä asia!

”Kriittinen keskustelu on aina paikallaan, mutta tuomitsemme kaikenlaisen häiriköinnin ja uhkailun tiimiämme ja näyttelijöitämme kohtaan”, Naughty Dogin twiitissä todetaan. ”Heidän turvallisuutensa on meille tärkeintä, mutta meidän pitää kaikkien tehdä yhteisvoimin työtä tällaisen käyttäytymisen kitkemiseksi ja rakentavan, myötätuntoisen keskustelun säilyttämiseksi.”

The Last of Us Part II ilmestyi ylistävien arvioiden ja miljoonamyyntien saattelemana. On hyvä muistaa, että pelin herättämässä vastareaktiossa on kyse kovaäänisestä vähemmistöstä, joka saa helposti suhteettoman paljon huomiota sosiaalisessa mediassa.