THR selvitti: Näistä videopeleistä haluttaisiin eniten elokuvat – Listan ykkönen ei yllätä, kakkonen sitäkin enemmän

03.03.2020 12:20 | Muropaketin toimitus

The Hollywood Reporterin kysely kertoo, mistä peleistä amerikkalainen yleisö haluaisi kaikkein eniten nähdä elokuvaversion.

Sonic The Movie sai äskettäin ensi-iltansa, ja tuloillaan ovat myös elokuvaversiot esimerkiksi Uncharted ja Monster Hunter -peleistä. The Hollywood Reporter tekikin yhdessä Morning Consultin kanssa kyselyn, jossa tunnusteltiin yhdysvaltalaisen elokuvayleisön kiinnostusta eri peleihin perustuviin elokuviin.

Kiistattomaksi ykköseksi nousi Super Mario Bros., johon perustuva elokuva kiinnosti 44 prosenttia vastaajista. Toiselle sijalle kipusi toinen ikiklassikko Pac-Man (!) tasaluvuissa Mario Kartin kanssa, sillä molemmat kiinnostivat 37 prosenttia vastaajista.

Kärkikolmikkoa seurasivat järjestyksessä Donkey Kong, Grand Theft Auto ja Call of Duty. Hieman yllättäen hittipelit Minecraft ja Fortnite kiinnostivat vain noin viidesosaa vastaajista.

Kyselyyn vastasi 2 200 aikuisikäistä amerikkalaista, eli mitenkään valtavana ei otosta voida pitää. Ylipäätään kysely kuitenkin osoittaa, että peleihin perustuvat elokuvat kiinnostavat nyt monia katsojia.

Kärkipaikan vieneestä Super Mariosta on myös tekeillä animaatioelokuva, jota työstää Itse ilkimys -leffoista tunnettu Illumination-studio. Elokuvasta ei ole vielä paljastettu tarkempia tietoja.