UUSIMMAT

Tietsitkö tätä: alkuperäinen Metal Gear Solid ei todellakaan tuntenut armoa huijareita kohtaan

23.03.2020 15:49 | Muropaketin toimitus

Peliklassikko Metal Gear Solidissa ennustettiin, että pelaajat voivat käyttää kolmannen osapuolen huijausohjaimia.

Peleillä on ollut historian kuluessa monia tapoja rangaista huijauksiin sortuvia pelaajia, ja YouTube-kanava Outside Xbox on listannut rangaistuksista hauskimpia tuoreella videolla. Yksi peleistä kuitenkin meni huijauskoodeja pidemmälle, sillä kehittäjät arvasivat, että pelaajat voivat huijata myös epävirallisilla ohjaimilla.

Alkuperäisen Metal Gear Solidin kuuluisassa kidutuskohtauksessa nimittäin varoitetaan käyttämästä ”auto firea”, mikä meni varmasti monelta pelaajalta aikanaan täysin ohi. Kohtauksessa piti näpyttää hyvin nopeasti yhtä painiketta, ja kolmannen osapuolen ohjaimet tarjosivat aikanaan PlayStationille mahdollisuuden ”automaattiseen ampumiseen”, jolla tämän haasteen saattoi kiertää.

Tai olisi voinut kiertää, mikäli Hideo Kojima ja Konamin pelikehittäjät eivät olisi ennustaneet huijausta ja estäneet tällaisen ohjaimen käyttämisen. Mikäli kyseisessä kohtauksessa käyttää auto fire -ohjainta, peli huomaa sen ja painalluksilla ei ole vaikutusta mihinkään. Tällöin Snake vain pääse hengestään pelaajan huijauksen vuoksi.

Outside Xboxin mukaan peli ei tosin täysin virheettömästi pystynyt huijausta tunnistamaan, joten joskus kohtauksen saattoi ilmeisesti läpäistä juuri kuvatulla tavalla. Muut joutuivat kuitenkin rämpyttämään ohjainta henkensä edestä.

Outside Xboxin hauska videon näet alta. Metal Gear Solidia käsitellään noin yhdeksän minuutin kohdalla.