UUSIMMAT

Todella huonoa tuuria: japanilaispelin julkaisu peruttiin vuosia sitten katastrofin vuoksi, nyt se ilmestyy keskelle uutta katastrofia

30.03.2020 13:57 | Muropaketin toimitus

Katastrofin keskelle sijoittuva peli ilmestyy länsimaisille markkinoille keskellä koronapandemiaa.

Paljon tämän huonompaa tuuria ei yhden pelin kohdalle voisi sattua. Japanilainen pelisarja Disaster Report ajautui lähes vuosikymmen sitten karille, kun maanjäristyksen jälkimaininkeihin sijoittuva katastrofipeli jouduttiin hyllyttämään tosimaailman katastrofin vuoksi.

Aikanaan PlayStation 3:lle kehitetty Disaster Report 4 päätyi nimittäin pitkäksi aikaa jäihin Japanin vuoden 2011 maanjäristyksen ja tsunamin vuoksi. Pitkän tauon jälkeen Granzella-studio palasi herättämään projektin kuolleista, ja peli ehtikin jo ilmestyä kotimaassaan Japanissa hyvän aikaa sitten.

Länsimaisille markkinoille Disaster Report 4 rantautuu kuitenkin vasta nyt, keskellä toisenlaista katastrofia. Julkaisupäivä päätettiin tietysti jo kuukausia sitten, eikä kukaan voinut aavistaa, millaisen kriisin keskelle peli ilmestyisi.

Koronapandemia ei toki muistuta maanjäristystä, mutta nykytilanteessa peliin ei varmasti voi suhtautua aivan samoin kuin vielä muutama kuukausi sitten. Jää nähtäväksi, kuinka tämä vaikuttaa pelin saamaan julkisuuteen ja myyntilukuihin.

Julkaisua ei kuitenkaan tiettävästi ole peruttu tai lykätty, joten Disaster Report 4 Plus: Summer Memories ilmestyy näillä näkymin viikon päästä tiistaina, 7. huhtikuuta. Peli julkaistaan samalla kertaa PC:lle, PlayStation 4:lle ja Nintendo Switchille.

Alta näet katastrofipelin trailerin. Disaster Report 4:n demo on pelattavissa maksutta ainakin PlayStation 4:llä.

Muropaketin uusimmat