Varoitus PlayStation 5:tä odottaville: Jos tämä video on aito, konsoli saapuu Suomeen ja muualle Eurooppaan ikävästi myöhässä

02.09.2020 07:40 | Muropaketin toimitus

PlayStation 5 ollaan edelleen julkaisemassa ”pyhien 2020” aikana, mutta tuoreen vuodon perusteella ei valitettavasti tuolloin vielä kaikille.

”Pyhät 2020” koskee tuoreimman väitteen mukaan ainoastaan Yhdysvaltoja ja Kanadaa, kun taas muu maailma saa Sonyn seuraavan sukupolven konsolin vasta ”loppuvuodesta 2020”. Aiemmat huhut ovat väittäneet konsolin saapuvan marraskuussa, mutta uusien tietojen valossa Sony saattaisi olla aikeissa julkaista PlayStation 5:n portaittain. Luultavat syyt tähän olisivat tällöin koronapandemian aiheuttamat vaikeudet toimituksissa.

Uusi väite saapuu vielä varsin luotettavasta suunnasta, vaikka se ei ole virallisesti julkistettu Sonyn osalta. Tieto on peräisin kuitenkin PlayStationin virallisella YouTube-tilillä julkaistusta ja sittemmin ilmeisesti poistetusta Call of Duty: Black Ops Cold War -trailerista, jonka päättävä julkaisutieto kertoo varsin karua kieltä kaikille konsolia Euroopassa odottaville pelaajille.

Video on sittemmin päätynyt myös muillekin YouTube-tileille, mutta kyseessä voi olla myös vain taidokas huijaus, sillä täsmälleen sama video ilman PS5-julkaisutietoja on ollut olemassa jo viisi päivää sitten ennen kuin alla oleva kuvakaappaus tai video on otettu.

Joten ennen kuin Sony virallisesti vahvistaa mahdollisen portaittaisen julkaisun, kannattaa asia ottaa vielä toistaiseksi huhuna.