Todistettu: Uusi PlayStation 4 Pro on hiljaisempi kuin alkuperäinen

20.08.2018 12:00 | Muropaketin toimitus

Digital Foundry on testissään osoittanut, että PlayStation 4 Pron uusi rajoitettu malli on hiljaisempi kuin aiemmin markkinoille tuotu malli.

Hiljattain kerroimme Sonyn juhlistavan 500 miljoonan myydyn PlayStation-konsolin rajapyykkiä näyttävällä PlayStation 4 Pro -erikoismallilla. Nyt Digital Foundryn toimittaja on ottanut uutukaisen tarkempaan testiin ja hän kertoo havainnoistaan seikkaperäisesti Eurogamerin artikkelissa.

Sony on päivittänyt PlayStation 4 Prota sitten konsolin julkaisun vuonna 2016, ja yksi uudistuksista on huomattava, vaikkei olisi tarkemmin tekniikkaan perehtynyt. Uusi PS4 Pro on nimittäin Digital Foundryn mukaan selvästi aiempaa mallia hiljaisempi.

Testissä vanhemman mallin mitattiin pitävän 50 desibelin meteliä päältä mitattuna ja 55 desibelin takaa mitattuna. Uudella mallilla vastaavat lukemat ovat 46-47 desibeliä ja 50 desibeliä, mutta kyse ei ole vain numeroista. Digital Foundryn mukaan uuden mallin tuuletin pitää nimittäin selvästi matalampaa ääntä, jossa on vähemmän kirskuntaa (eng. grating).

Digital Foundryn toimittaja tosin huomauttaa, että tuulettimen äänekkyydessä on eroja PS4 Pro -yksiköidenkin välillä ja myös käyttöikä vaikuttaa asiaan. Näyttää kuitenkin siltä, että uudet PS4 Pro -yksiköt ovat selvästi vanhaa mallia hiljaisempia.