Toinen näkökulma ”villiin länteen”: Tulevassa pelissä intiaanit kamppailevat eurooppalaisten invaasiota vastaan

04.09.2018 14:03 | Muropaketin toimitus

Kehitteillä olevan This Land Is My Land -pelin näkökulma Yhdysvaltain 1800-lukuun on täysin erilainen kuin Red Dead Redemption 2:n.

Rockstar Gamesin odotetun Red Dead Redemption 2:n julkaisu on vain vajaan kahden kuukauden päässä, mutta Polygon raportoi nyt toisesta ”villin lännen” pelistä, jonka lähtökohta on aivan erilainen. Ukrainalaisen Game-Labsin kehittämässä This Land Is My Land -pelissä astutaan intiaanihahmon rooliin kamppailemaan eurooppalaisia valloittajia vastaan.

Siinä missä RDR 2:n kuvauksessa puhutaan ”villistä rajaseudusta”, kiinnittää This Land Is My Land huomiota siihen, että Pohjois-Amerikassa oli jo kansoja ja yhteiskuntia ennen eurooppalaisten tuloa. Aiheesta ei juuri ole pelejä tehty, ja kehittäjien mukaan siitä idea syntyikin.

”Emme löytäneet yhtään hyviä pelejä, joissa voisimme pelata Amerikan alkuperäisasukkaalla”, toteaa pelikehityksen johtaja Denis Khachatran. ”Joten teemme sellaisen.”

This Land Is My Landissa pelihahmo edustaa kehittäjien mukaan kaikkia intiaanikansoja aikana, jolloin heidät oli ajettu todella ahtaalle. Pelaaja kamppailee tässä roolissa ylivoimaisia valloittajia vastaan käyttäen hyväksi erityisesti hiiviskelyä ja huomaamattomia taistelutekniikoita. Pelihahmon edustamat intiaanit yrittävät säilyttää viimeiset jäljelläolevat asuinalueesa.

”Ulkomaalaiset tulevat tähän paikkaan joka puolelta ja erilaisista syistä”, kuvailee Khachatran pelimaailmaa. ”He luulevat asuttavansa tyhjiä maita, mutta sinun kansasi ovat aina asuneet täällä.”

Vaikka pelin tavoitteena on olla historiallisesti totuudenmukainen, korostaa Khachatran, ettei kyse oli simulaatiosta, vaan pelistä.

”Pelaaja kamppailee ihmisiä vastaan, jotka haluavat lopettaa hänen koko kansansa historian. Pelin tapahtumat olisivat voineet tapahtua myös todellisuudessa.”

This Land Is My Landista ei ole vielä tiedossa tarkempaa julkaisuajankohtaa tai edes julkaisualustoja. Alta näet muutaman pelistä julkaisun kuvan.