Uusimmat

TOP 10: Näinkin erikoisia hahmoja pääsee videopeleissä ohjaamaan – Veltto penis, vihainen hanhi, pohjaton kuilu…

11.05.2020 11:52 Tuukka Hämäläinen

Pelien oudoimpiin pelattaviin hahmoihin lukeutuvat muun muassa mehiläinen ja liikkumaton vuori. Listasimme kymmenen hauskaa ja eriskummallista hahmoa pelihistorian varrelta.

Useissa peleissä pelihahmo on geneerinen sankari tai edes jonkinmoinen ihmishahmo suorittamassa tehtävää. On kuitenkin myös pelejä, joissa päästään tarkastelemaan maailmaa aivan toisenlaisesta näkökulmasta.

Listasimme hyvin poikkeuksellista pelihahmoa viimeaikaisista ja klassikoiksi nousseista peleistä. Tämän listan peleiltä ei ainakaan jää mielikuvitusta puuttumaan.

(Listan hahmot eivät ole missään erityisessä järjestyksessä.)

1. Hanhi

Useissa peleissä pääsee pelaamaan eläimillä, mutta viime vuonna ilmestynyt Untitled Goose Game lienee ainoa, jossa päästään astumaan hanhen räpylöihin. Lisäksi House House -studion pelissä on vielä täysin omaperäinen idea: Untitled Goose Gamessa ohjastetaan ärsyttävää hanhea, jonka tehtävänä on aiheuttaa ongelmia ja onnettomuuksia pikkukylän asukkaille. Kriitikkomme myös havaitsi Untitled Goose Gamen olevan erinomaisen hauska ja näppärä pulmapeli, joka kilpailee täysin omassa sarjassaan. Untitled Goose Game on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.

LUE MYÖS: Arvostelu: Hillitön Untitled Goose Game -peli on laatuviihdettä

2. Mehiläinen

Poikkeuksellinen eläinkunnan edustaja on pelihahmojen joukossa myös mehiläinen. Viime vuonna ilmestynyt Bee Simulator päästää nimittäin pelaajan seikkailemaan mehiläisen hahmossa New Yorkin Central Parkin inspiroimaan pelimaailmaan, jossa tehtävänä on pelastaa mehiläispesä tuhoutumiselta. Useille alustoille julkaisu peli tukee kaiken kukkuraksi jopa neljän pelaajan yhteispeliä. Bee Simulator on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.

3. Vuori

Eläinkunnasta siirrymme kivikuntaan. Hämmästyttävän Everything-pelin suunnittelija David OReilly herätti huomiota jo vuonna 2014 julkaisemallaan epäpelillä Mountain, jossa pelataan nimensä mukaisesti vuorella. ”Pelaaminen” tarkoittaa tässä tapauksessa kuitenkin vain vuoren alkumuotojen piirtämistä, jonka jälkeen itse peliä on tarkoitus vain pitää auki muiden hommien taustalla. Pelituntien kuluessa vuori sitten muuttuu, kasvaa ja lopulta myös tuhoutuu. Mountain on saatavilla PC:lle ja mobiilialustoille.

4. Leipä

Bossa Studiosin käsittämätön toimintaseikkailu puolestaan ottaa pelihahmoksi paahtoleivän. I Am Breadissa ohjastetaan leivänpalaa, ja tavoitteena jokaisella pelin tasolla on saada leipä paahdettua. Matkan varrella leipä voi kuitenkin likaantua, jolloin sen syömäkelpoisuus laskee. Pelin laajennuksissa päästään sitten pelaamaan muun muassa patongilla. I Am Bread on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja mobiililaitteille.

5. Kuilu

Kehutussa indiepelissä Donut County puolestaan ohjataan pikemminkin olemattomuutta tai tyhjyyttä. Donut Countyn ”pelihahmo” on nimittäin pohjaton kuilu, jota liikuttelemalla on tarkoitus saada esineet putoamaan sen sisään. Kuilu kasvaa sitä mukaa, kun tavaroita katoaa sen uumeniin, ja lopulta pelaaja voi eliminoida pelimaailmasta yhä suurempia ja suurempia esineitä. Donut County on saatavilla PC:lle, iOS:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.

6. Tofu

Resident Evil -sarjan pelihahmot ovat enimmäkseen hyvin perinteisiä sankareita, mutta Resident Evil 2:n ja sen uusintaversion bonus-hahmo Tofu on tähän vahva poikkeus. Nimensä mukaisesti Tofu on kulmikas kappale tofua, jonka saa pelattavaksi The 4th Survivor -moodissa läpäistyään sen kertaalleen. Tofu on lisäksi tarjolla eri mausteilla, jolloin ruokaisalla pelihahmolla on myös eri ääninäyttelijä. Resident Evil 2:n remake-versio on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

7. Pihvi

Jos tofukimpaleen kamppailu eläviä kuolleita vastaan ei ole tarpeeksi omituista, miten olisi skeittaava pihvi? Vuoden 2010 Skate 3 tarjosi nimittäin tämänkin käsittämättömyyden pelaajan ihmeteltäväksi. Meat Man oli pelissä lisähahmo, jonka sai avattua suorittamalla joukon erityisiä haasteita. Skate ilmestyi aikanaan PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Nykyisistä alustoista se on pelattavissa vain Xbox Onella takaperin yhteensopivuuden ansiosta.

8. Penis

Jotkut pelit suorastaan kaivavat verta nenästään sensuurin suhteen. Genital Jousting on näitä pelejä, sillä Free Livesin kehittämässä, läpeensä häiriintyneessä verkkomoninpelissä ohjataan kirjavia, velttoja peniksiä erilaisissa minipeleissä. Uskomatonta kyllä, peli sisältää myös tarinallinen yksinpelimuodon. Genital Jousting on saatavilla vain PC:lle.

9. Seaman

Dreamcastin kulttiklassikko Seamanin nimikkokahahmo ansaitsee ehdottomasti paikkansa listalla. Emme tosin ole aivan varmoja, mikä Seaman oikeastaan on. Eräänlaisena virtuaalilemmikkinä toiminut Seaman on ulkoisesti jonkinmoinen ihmiskala, jolla on lonkero päässään. Ideana ”pelissä” oli kasvattaa Seamania, ja alkuperäisessä versiossa pelaaja saattoi jopa puhua olennolle mikrofonin avulla. Pelin kertojaäänenä toimi Star Trek -tähti Leonard Nimoy. Seaman ei ole ikävä kyllä pelattavissa millään Dreamcastia uudemmilla alustoilla.

10. Aivan kaikki

Indiekehittäjä David OReilly jatkoi Mountainista jo mainittuun Everythingiin, joka haastaa todellakin ajatukset siitä, että pelillä olisi ”pelihahmo”. Everythingin maailmassa voi nimittäin ottaa haltuunsa aivan mitä tahansa – siis oikeasti mitä vain eläimistä alkeishiukkasiin ja planeetoista levysoittimiin. Näitä kappaleita voi sitten myös monistaa ja ne voi laittaa vaikka tanssimaan. Mitään suurta tavoitetta omintakeisella taidepelillä ei ole, mutta sitäkin vaikuttavampi kokemus se on. Evertyhing on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Nintendo Switchille.

LUE MYÖS: Arvostelu: ”Diippiä shittiä” – Everything on ”peli”, joka haastaa käsityksemme pelaamisesta

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat