TOP 10: Näitä pelijulkaisuja odotamme eniten vuodelta 2020 – Doom Eternal, Cyberpunk 2077, The Last of Us 2…

29.12.2019 12:09 | Tuukka Hämäläinen

Alkava vuosi on täynnä suuria ja kiinnostavia julkaisuja pelien maailmasta. Listasimme kymmenen merkittävintä julkaisua, joita odotamme kuin kuuta nousevaa.

Pelivuosi 2019 on takana, mutta 2020 häämöttää jo horisontissa. Ensi vuonna ilmestyykin koko joukko odotettuja pelejä, sekä uuden sukupolven ensimmäiset pelikonsolit.

Kokosimme alle kymmenen julkaisua, joiden kerrottu ilmestyvän tulevan vuoden aikana. Muutokset ovat tietenkin mahdollisia, kuten muutama listan pelikin osoittaa.

Pelit on listattu ilmestymisjärjestyksessä, sikäli kuin julkaisuajankohta on tiedossa.

1. Final Fantasy VII Remake

Square Enix tarjoilee maaliskuun alussa herkkua kaikille Final Fantasy -sarjan ystäville, kun Final Fantasy VII -klassikkopelin (1997) laajennettu remake-versio näkee viimein päivänvalon. Kyse on todellakin runsaasti laajennetusta pelikokemuksesta, joka on itseasiassa vasta ensimmäinen osa Final Fantasy VII Remake -episodipelistä. Tuleva julkaisu siis vasta aloittaa tarinan, mutta luvassa on silti täyspitkä Final Fantasy -roolipeli.

Final Fantasy VII Remake ilmestyy 3. maaliskuuta vain PlayStation 4:lle.

2. Doom Eternal

Id Softwaren infernaalinen räiskintäpeli Doom Eternal oli vuoden odotetuimpia pelejä myös vuosi sitten, mutta julkaisua jouduttiin lykkäämään yli vuodenvaihteen. Nyt luvassa on viimeinkin jatkoa vuoden 2016 Doomille, joka käynnisti klassikkosarjan uudelleen melkoisella rytinällä. Doom Eternal tarjoilee myös uudenlaisen Invasion-moninpelimoodin, jossa päästään pelaamaan demoneilla, ja pelin kylkiäisenä tarjotaan lisäksi ennakkotilaajille peliklassikko Doom 64:n (1997) uusi käännös.

Doom Eternal ilmestyy 20. maaliskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Google Stadialle, ja myöhemmin se kääntyy myös Nintendo Switchille.

3. Resident Evil 3

Huhtikuussa on sitten luvassa toinenkin suuren luokan remake, jonka odotuksia nostaa entisestään Resident Evil 2:n viiden tähden uusintaversio, joka ilmestyi vasta vajaa vuosi sitten. Resident Evil 3: Nemesis -klassikon (1999) uuden version ohella pelipaketti sisältää täysin uuden, tiimipohjaisen moninpelin, joka kantaa nimeä Resident Evil: Resistance.

Resident Evil 3 ilmestyy 3. huhtikuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

4. Cyberpunk 2077

Huhtikuussa ilmestyy myös todennäköisesti vuoden suurin pelijulkaisu, The Witcher -peleistä tunnetun CD Projekt Red -studion massiivinen toimintaroolipeli Cyberpunk 2077. Samannimiseen pöytäroolipeliin perustuva Cyberpunk-peli tarjoaa immersiivisen tarinan ja runsaasti vapautta sekä pelin tarinaan vaikuttavia valintoja. Peliin lisätään julkaisun jälkeen myös moninpelimoodi.

Cyberpunk 2077 ilmestyy 16. huhtikuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Google Stadialle.

5. Marvel’s Avengers

Marvelin supersankarien ystäviä taas hellitään toukokuussa, kun uuden Tomb Raider –sarjan kehittäneet Crystal Dynamics ja Eidos Montréal julkaisevat odotetun Avengers-toimintapelinsä. Luvassa on tarinallinen seikkailu, jonka aikana ohjastetaan useita Marvel-sankareita, sekä jopa neljän pelaajan tiimipelimuoto.

Marvel’s Avengers ilmestyy 15. huhtikuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Google Stadialle.

6. The Last of Us Part II

Cyberpunkin kanssa vuoden suurimman pelin tittelistä kilpailee todennäköisesti vain Naughty Dogin pitkään ja kuumeisesti odotettu jatko-osa modernille klassikolle The Last of Us (2013). Tummanpuhuvan, postapokalyptisen seikkailun oli määrä ilmestyä jo talvella, mutta julkaisua lykättiin keväälle asti venyneen kehitysaikataulun vuoksi.

The Last of Us Part II ilmestyy 29. toukokuuta vain PlayStation 4:lle.

7. Ghost of Tsushima

Jo mainittujen lisäksi Sonyn odotetuimpiin yksinoikeuspeleihin kuuluu Sucker Punchin kehittämä samurai-toimintapeli Ghost of Tsushima. Historiallinen peli vie pelaajan soturiksi 1200-luvulle kamppailemaan mongooli-invaasiota vastaan Tsushiman saarella. Luvassa on laaja, avoin pelimaailma, sekä runsaasti vapautta valita hiiviskelyn tai suoran taistelun välillä.

Ghost of Tsushiman julkaisupäivää ei ole paljastettu. Peli ilmestyy vain PlayStation 4:lle.

8. Halo Infinite

Myös Microsoftilla on luvassa suuria yksinoikeuspelejä vuonna 2020, ja suurin niistä lienee kiistatta Halo Infinite, joka jatkaa viimeinkin Xboxin lippulaivasarjaa pitkän tauon jälkeen. Halo Infinite on nimestään huolimatta Halo-sarjan kuudes pääpeli, joka jatkaa Master Chiefin vuonna 2001 alkanutta seikkailua.

Halo Infinite ilmestyy uuden Xbox Series X -konsolin julkaisupelinä, mutta alustan ja pelin ilmestymispäivää ei ole vielä paljastettu. Peli ilmestyy samalla kerta myös PC:lle ja Xbox Onelle.

9. Senua’s Saga: Hellblade II

Toinen odotettu Series X:lle vahvistettu julkaisu on jatko-osa Ninja Theoryn ylistetylle Hellblade-toimintapelille (2017). Koska Xbox Game Studios osti hiljattain Ninja Theoryn, ilmestyy Senua’s Saga vain Series X:lle, eikä sitä tiettävästi käännetä muille alustoille, kuten edeltäjäänsä.

Senua’s Sagasta ei vielä tiedetä paljonkaan, mutta pelin voi odottaa ilmestyvän joko Series X:n julkaisupelinä tai pian konsolin ilmestymisen jälkeen.

10. Oddworld: Soulstorm

Uusi Oddworld-peli on aina tapaus pelimaailmassa, vaikka mistään massiivisista peleistä ei olekaan kysymys. Alkavan vuoden aikana ilmestyvä Oddworld: Soulstorm on edeltäjänsä New ’n’ Tastyn (2014) tapaan remake-versio aiemmasta Oddworld-pelistä, mutta kehittäjien mukaan kyseessä on pikemminkin löyhästi alkuperäiseen perustuva uusintaversio, eikä mikään uskollinen käännös. Odotettavissa on siis paljon uutta ja ihmeellistä.

Oddworld: Soulstormin on kerrottu ilmestyvän ”PC:lle ja konsoleille” vuoden 2020 aikana. Tarkempia tietoja ei vielä ole paljastettu.

Bonus 1: PlayStation 5

Pelien ohella pelimaailmassa odotetaan tietekin parhaillaan kuumeisesti uuden sukupolven pelialustoja. Sonyn uusi pelikonsoli on tietenkin nimeltään PlayStation 5, ja sen on kerrottu tuovan peleihin paitsi uutta tehoa, myös aivan uudenlaisia ominaisuuksia.

PlayStation 5:n on kerrottu ilmestyvän loppuvuodesta 2020, ja vaikka itse konsolin esittelyvideota saadaan vielä odottaa, on ensimmäinen konsolille ilmestyvä peli saanut jo virallisen trailerinsa. Alta näet PS5:lle ilmestyvän Godfallin trailerin.

Bonus 2: Xbox Series X

Joulukuun The Game Awards -gaalan yhteydessä Microsoft paljasti viimein, että uusi Xbox-konsoli kantaa virallisesti nimeä Series X, ja se ilmestyy PS5:n tapaan loppuvuodesta 2020.

Alta näet Xbox Series X:n virallisen esittelyvideon.