TOP 10: Nämä ovat alkuvuoden 2021 parhaat videopelit – Viiden tähden laatua Suomesta ja klassikoiden paranneltuja versioita

26.06.2021 10:30 | Muropaketin toimitus

Pelivuosi 2021 on tarjonnut jo useita laatupelejä. Listasimme Muropaketin arvosteluissa parhaiten menestyneet uudet julkaisut.

Kuluva vuosi on ollut pelimaailmassa tavallista hiljaisempi, ja monia odotettuja julkaisuja on jouduttu lykkäämään. Markkinoille on tästä huolimatta tullut useita hyviä pelejä, jotka ovat saaneet Muropaketin kriitikoilta täysiä tai lähes täysiä pisteitä.

Listasimme kymmenen vuoden tähän mennessä parasta pelijulkaisua. Kunkin pelin arvion pääset lukemaan otsikkoa klikkaamalla.

1) Suomalaisvoimin tehty Returnal on viiden tähden huippupeli, joka ei massoja kosiskele

”Returnal on upea, haastava ja pelattavuudeltaan rautainen AAA-sovitus Housemarque-laatua.”

 

2) It Takes Two on upea toimintaseikkailu ja varmasti yksi vuoden 2021 parhaista peleistä

”It Takes Two on upea, vaihteleva ja taianomainen toimintaseikkailu, joka vie pelaajat huikealle matkalle läpi lapsuuden, useiden eri genrejen ja pelikirjojen.”

3) Nintendo julkaisi Super Mario -klassikon uudelleen – ja se on edelleen viiden tähden huippupeli

”Wii U:lla yksi konsolin suurnimistä lukeutuu täten eittämättä nyt myös Switch-pelaajien pakko-ostosten listalle. Varsinkin, mikäli peli on yhä tyystin kokematta.”

4) Disco Elysium: The Final Cutin PlayStation-julkaisu ei mennyt ihan putkeen, mutta päivitysten jälkeen kyse on viiden tähden huippupelistä

”Kunhan Disco Elysiumille ja erityisesti sen tarinalle antaa mahdollisuuden päästä käyntiin, on kyse upeasta elämyksestä, jota The Final Cutin tuomat parannukset alleviivaavat entisestään.”

5) Ratchet & Clank: Rift Apart on onnistunut erinomaisesti – PS5-konsolista otetaan nyt kaikki ilo irti

”Parasta Ratchet & Clank: Rift Apartissa on itse toiminta. Jo alkumetreillä pelaajan käsiin kaadetaan toinen toistaan erikoisempia aseita, joiden avulla vihollisten rökittäminen on hauskaa.”

6) NieR Replicant Ver.1.22474487139 on melkein viiden tähden kierrätys klassikkopelistä

”NieR Replicant ver.1.22474487139 on kiistatta yksi alkuvuoden kovimmista yllättäjistä, jota voi suositella paitsi NieR: Automatan ystäville myös NieRin maailmaan aiemmin vihkiytymättömille.”

7) Hitman 3 on alkuvuoden 2021 paras peli – ”Tuttu resepti toimii edelleen”

”Hitman 3 on erinomainen salamurhaajan hiekkalaatikko ja mainio tapa päättää Agent 47:n tarina. Pelaajalla on vapaat kädet oikeastaan mihin tahansa ja seikkailun uudelleenpeluuarvo on äärimmäisen hyvä.”

8) Mass Effect: Legendary Edition tekee BioWaren klassikkopeleistä vielä vähän parempia

”Visuaalisesti ja saatavuuden kautta tarkasteltuna Mass Effect: Legendary Edition päivittää roolipeliklassikot nykypelaajien ulottuville, kun taas tarinallisesti ja maailmaltaan Mass Effect on edelleen yksi parhaimmista roolipelikokemuksista koskaan.”

9) Kosminen seikkailu Genesis Noir on ehdottomasti oudoimpia pelaamiamme pelejä ja melkein viiden tähden teos

”On selvää, että tällainen peli herättää monissa allergisen reaktion, ja tuskinpa se suurta yleisöä kosiskeleekaan. Rohkeammille pelaajille tarjolla kuitenkin säväyttävä taidepläjäys, monta mieleenpainuvaa hetkeä ja tarina, jossa on pohdiskeltavaa pitkäksi aikaa.”

10) Outriders on mainio uusi räiskintäpeli, vaikka sen julkaisu menikin penkin alle

”Outriders tarjoaa nopeatempoista räiskintää, joka on parhaimmillaan koettuna yhdessä ystävien kanssa.”