Uusimmat

TOP 10: Nämä ovat syksyn 2021 tärkeimmät uutuuspelit – ainakin jos suuria yllätyksiä ei tule

Kuva: © Electronic Arts

02.08.2021 09:00 Tuukka Hämäläinen

Syksyn pelijulkaisuissa loistavat muun muassa Far Cry 6, uusi Battlefield ja rakastetun strategiapelin uusi tuleminen.

Elokuu on vielä kesäinen kuukausi, mutta pelimaailmassa katse kääntyy jo kohti syksyä. Loppuvuosi tuokin tullessaan valtavan määrän uusia pelijulkaisuja, joiden joukkoon mahtuu suurien hittisarjojen uusia pelejä ja kiinnostavia indiejulkaisuja.

Listasimme kymmenen suurinta ja kiinnostavinta pelijulkaisua elokuusta joulukuulle.

Huom! Listalle pääsivät vain pelit, joiden julkaisupäivä on ilmoitettu. Esimerkiksi Halo Infiniten ja uuden Call of Duty -pelin on kerrottu ilmestyvän tänä vuonna, mutta viime vuosien runsaiden lykkäysten takia jätimme yhtään epävarmat tapaukset suosiolla pois listalta.

Aliens: Fireteam Elite

Alien-elokuvien legendaariset ksenomorfit pääsevät riehumaan tällä kertaa räiskintäpelissä. Elokuun lopulla ilmestyvä Aliens: Fireteam Elite on tiimipohjainen räiskintä, jossa kolme pelaajaa ottavat yhdessä mittaa avaruushirviöistä. Pelin tarina sijoittuu 23 vuotta alkuperäisten Alien-elokuvien tapahtumien jälkeen, ja tarjolla on viisi hahmoluokkaa, kolme tarinallista kampanjaa ja koko joukko aseita.

Aliens: Fireteam Elite ilmestyy 24. elokuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

Kena: Bridge of Spirits

Jo ennakkoon uskomattoman kauniilta näyttävä Kena: Bridge of Spirits on kolmannen persoonan seikkailu, jossa pelaaja pääsee kamppailemaan keskelle taianomaista fantasiamaailmaa. Pelin sankari Kena on nuori tyttö, joka lähtee taikavoimiensa avulla pelastamaan kotimaailmaansa kauan sitten tapahtuneen katastrofin jälkeen.

Kena: Bridge of Spirits ilmestyy 24. elokuuta PC:lle, PS4:lle ja PS5:lle.

Life is Strange: True Colors

Ylistetty Life is Strange -sarja saa uuden osan, joka edeltäjistään poiketen ei ole episodimuotoinen, vaan ilmestyy kerralla kokonaisena pelinä. Tarinallisen ja pelaajan valintoja painottavan pelin pääosassa on nuori Alex, jolla on kyky lukea ja manipuloida muiden ihmisten tunteita. Näiden kykyjensä avulla Alex lähtee selvittämään veljensä Gaben arvoituksellista kuolemaa.

Life is Strange: True Colors ilmestyy 10. syyskuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle, Nintendo Switchille ja Google Stadialle.

Deathloop

Omaperäinen toimintapeli Deathloop näkee sekin viimein päivänvalon syyskuussa. Dishonored-peleistä tunnetun Arkane Studiosin uutukainen vie pelaajan aikalooppiin, jossa hänen tehtävänään on päästää hengiltä joukko päävihollisia yhden vuorokauden aikana. Vastassa on kuitenkin kilpaileva salamurhaaja ja koko joukko erilaisia vihollisia, eikä epäonninen sankari edes tiedä, ketkä hänen varsinaiset kohteensa ovat. Luvassa on siis räiskintää, hiiviskelyä, erikoiskykyjä ja kiehtova juoni.

Deathloop ilmestyy 14. syyskuuta PC:lle ja PlayStation 5:lle. Sen arvellaan ilmestyvän muille konsoleille ensi vuonna, sillä pelillä on PS5:lle vain rajattu yksinoikeus.

LUE MYÖS: Pääsimme tutustumaan Deathloopiin ennakkoon – ”PS5-uutuus on vahva ehdokas vuoden peliksi”

Far Cry 6

Lokakuun alussa tekee paluun Ubisoftin suosittu open world -räiskintä Far Cry, jonka uudessa osassa päästään seikkailemaan eksoottisiin maisemiin fiktiivisellä Karibianmeren saarella. Pelaaja astuu vapaustaistelijan saappaisiin ja tavoitteena on kumota saarta hallitsevan diktaattorin hirmuvalta. Luvassa on aiemmista Far Cry -peleistä tuttua FPS-räiskintää, toimintaa, ajoneuvojailla kaahailua ja uusi palkkasotureiden palkkaamiseen keskittyvä pelijärjestelmä.

Far Cry 6 ilmestyy 7. lokakuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle, Amazon Lunalle ja Google Stadialle.

House of Ashes

Kauhupelien ystäville on luvassa herkkua, kun The Dark Pictures Anthology -sarjan kolmas itsenäinen osa House of Ashes viskaa pelaajat jälleen uusien kauhujen ääreen. Keskelle Irakin sotaa sijoittuvassa peli tekee myös kaivattuja uudistuksia Until Dawn -pelistä asti samanlaisena säilyneeseen pelityyliin, ja House of Ashes tekikin ennakkoon vaikutuksen Muropaketin toimittajaan.

House of Ashes ilmestyy 22. lokakuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

LUE MYÖS: Ensituntumat | Uusi The Dark Pictures -peli House of Ashes kaivaa vaikutteita H.P. Lovecrafilta ja ottaa ilon irti uuden sukupolven konsoleista

Battlefield 2042

DICE-studion uusi Battlefield-räiskintä on aina merkkitapaus, ja uutukainen uudistaakin klassikkosarjaa merkittävästi. Battlefield 2042 sijoittuu nimensä mukaiseen vuoteen, jossa globaali katastrofi käynnistää sodan Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä. Futuristista sotatarinaa ei tällä kertaa kerrota yksinpelikampanjassa, vaan uusi Battlefield keskittyy kokonaan moninpeliin.

Battlefield 2042 ilmestyy 22. lokakuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

Age of Empires IV

On harvaa yhtä tunnettua strategiapelien sarjaa kuin Age of Empires, ja nyt on viimeinkin tullut uuden pääpelin aika. Uutukainen on pitkäikäisen pelisarjan uusi pääpeli yli 15 vuoden odotuksen jälkeen, ja se tarjoaa keskiaikaan sijoittuvaa strategiaa kahdeksan kansan voimin. Mekaniikat pohjaavat sarjan suosituimpaan osaan, eli Age of Empires II:een, ja pelin kehityksestä vastaa muun muassa Homeworld- ja Warhammer 40,000 -peleistä tunnettu Relic Entertainment.

Age of Empires IV ilmestyy PC:lle 28. lokakuuta. Peli saapuu heti julkaisupäivänä myös Xbox Game Pass -pelipalveluun, sillä kyseessä on Xbox Game Studiosin yksinoikeuspeli.

Forza Horizon 5

Forza-sarjan pelit kuuluvat viime vuosien ylistetyimpiin ja laadukkaimpiin ajopeleihin, joten uuden Forza Horizonin julkaisu on ehdottomasti huomionarvoinen tapaus. Kyseessä on myös Xbox Game Studiosin hittisarjan ensimmäinen peli Xbox Series X:llä, joten tekniikasta otetaan varmasti ilo irti. Forza Horizon 5 tarjoaa pelisarjan tähän mennessä suurimman avoimen pelimaailman, joka perustuu tällä kertaa Meksikoon, ja pelimuodoissa luvassa on esimerkiksi täysin uusi Forza Arcade -moodi.

Forza Horizon 5 ilmestyy 9. marraskuuta PC:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

Dying Light 2: Stay Human

Vuoden lopulla päästään vielä löylyttämään eläviä kuolleita, kun lykätty ja odotettu Dying Light 2 ilmestyy viimeinkin. Techlandin pitkään suosionsa säilyttäneen Dying Lightin jatko-osa tarjoaa laajan avoimen maailman, jossa pelaajan valinnat vaikuttavat tarinan etenemiseen ja koko ihmiskunnan kohtaloon. Luvassa on jälleen monimuotoista toimintaa, parkouria, monia varusteita ja tietysti myös tiimipohjaista kamppailua zombeja vastaan.

Dying Light 2: Stay Human ilmestyy 7. joulukuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat