TOP 10: Nämä ovat vuoden 2020 tähän mennessä parhaat pelit – The Last of Us Part II, Valorant, Maneater…

20.06.2020 10:00 Muropaketin toimitus

Pelivuosi 2020 on jo lähes puolivälissä, joten listasimme Muropaketin arvosteluissa parhaan vastaanoton saaneet pelijulkaisut.

Vuosi 2020 on ollut kaikkea muuta kuin helppo, ja pelimaailmassakin on nähty suuria haasteita ja harmittavia lykkääntymisiä. Joka tapauksessa tänäkin vuonna on ilmestynyt jo useita erinomaisia pelejä, joista listasimme nyt parhaat.

Alla olevat pelit on järjestetty arvosanan mukaan, ja ne ovat kaikki saaneet vähintään neljä tähteä Muropaketin arvosteluissa. Kaikki listan julkaisut ovat siis vähintäänkin hyviä, elleivät erinomaisia. Näitä voimme suositella erittäin lämpimästi.

Alkuperäiset arviot pääset lukemaan otsikoita klikkaamalla.

1. Karmiva ja surullinen The Last of Us Part II on ehkä aikansa merkittävin pelijulkaisu

“The Last of Us Part II onnistuu mahdottomassa: pitkään odotettu jatko-osa on samaan aikaan edeltäjänsä veroinen ja sitä paljon vaikuttavampi teos, niin pelinä kuin tarinanakin.”

2. Kokeilimme 50 tuntia PlayStation 4:lle julkaistua Dreamsia: ”Aivan uskomatonta, miten jotain tällaista voidaan myydä 40 eurolla”

”Ihmeellinen Dreams tarjoaa lähes rajattomasti mahdollisuuksia, eikä luomistyötä rajoita mikään muu kuin oma mielikuvitus.”

3. Ori and the Will of the Wisps on uskomaton seikkailupeli – ”Viisi tähteä bugeista huolimatta”

”Ori and the Will of the Wisps on kertakaikkisen upea peli, kunhan vain tekniset ongelmat saadaan paikkailtua. Se on edeltäjäänsä suurempi, harkitumpi ja helposti lähestyttävämpi teos, joka tuntuu 2D-maailmasta huolimatta vuoden 2020 peliltä.”

4. Vapiskaa Overwatch ja Counter-Strike – Valorant voi hyvin nousta 2020-luvun tärkeimmäksi esports-peliksi

”Jos Counter-Strike tai Overwatch ovat alkaneet kyllästyttää, mutta mieli halajaa edelleen kilpailullisten räiskintäpelien pariin, on Valorant ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.”

5. Minecraftin ja Borderlandsin yhdistävä Deep Rock Galactic on yksi hiljaisen alkuvuoden parhaista peleistä

”Deep Rock Galactic on onnistunut yhdistelmä Minecraftia ja Borderlandsia. Kääpiöräiskintä kaivosten syövereissä ei ole ollut koskaan näin hauskaa. ”

6. Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle on pakkohankinta jokaiselle hyvää toimintaa arvostavalle

“Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle ei anna pienten ajan ruhjeiden hidastaa menoa. Lisäpisteitä paketti saa kohtuullisesta 40 euron hintalapusta.”

7. ”Vielä yksi peli” – Legends of Runeterra on loistava lisä digitaalisten korttipelien genreen

”Legends of Runeterra on erinomainen korttipeli, joka piristää tuttua genreä uusilla ideoilla.”

8. Tämä tuli puskista – Pirullisen vaikea cyberpunk-räiskintä Huntdown on yksi kesän parhaista peleistä

”Kokonaisuudessaan Huntdown on haastava ja nopeatempoinen arcade-räiskintä, joka tyydyttää varmasti kaikkien retroräiskintöjen ystävien tarpeet.”

9. Mosaic on upea taideteos, joka pistää miettimään omaa elämäänsä – Kaikkien herkuksi ei tästä pelistä kuitenkaan ole

”Mosaic havahduttaa miettimään, miksi ja millaisia asioita elämässä oikeastaan teemme ja millä asioilla täytämme aikamme.”

10. Maneater on roolipeli, jossa pelaaja ohjaa tappajahaita – eikä ihmisten syöminen ole koskaan ollut näin viihdyttävää

”Toistosta huolimatta Maneater on monella tapaa miellyttävä ja hyvällä tapaa törkeä peli, ja syvyyksissä vaaniminen tuntuu varsin mukavalta puuhalta.”