Uusimmat

TOP 10+1: Esittelyssä kesän suurimmat pelijulkaisut – The Sinking City, Wolfenstein: Youngblood, Control…

02.06.2019 09:00 Muropaketin toimitus

Kesäkauden aikana ilmestyy runsaasti uutta ja kiinnostavaa pelattavaa. Kokosimme 11 kesän suurinta ja kiehtovinta pelijulkaisua.

Pelivuoden suurimmat julkaisut ajoittuvat yleensä keväälle ja syksylle, mutta tänä vuonna riittää kesälläkin paljon uutta pelattavaa. Listasimme alle julkaisujärjestyksessä yksitoista kesä-, heinä- ja elokuun aikana ilmestyvää peliä, joihin ainakin kannattaa tutustua.

1. Warhammer: Chaosbane

Ensimmäinen suositus tulee varauksella, sillä Muropaketin ennakossa ei Eko Softwaren kehittämä Warhammer-peli onnistunut täysin vakuuttamaan kriitikoitamme. Testissä oli kuitenkin vasta beta-versio, ja lopputulos tarjoaa varmasti eheämmän paketin ja kiinnostavaa toimintaroolipeliä ainakin Games Workshopin fantasiamaailman ystäville. Warhammer: Chaosbane ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 4. kesäkuuta.

2. Crash Team Racing Nitro-Fueled

Crash Bandicootin ja hyvien karting-pelien ystäville on luvassa herkkua kesäkuun loppupuolella, kun PS1-klassikko Crash Team Racing saapuu nykyisen sukupolven alustoille. Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä HD-käännös, vaan Beenox-studio on rakentanut alkuperäisen pelin kokonaan uudelleen ja lisännyt samalla uuttakin sisältöä. Crash Team Racing Nitro-Fueled ilmestyy 21. kesäkuuta PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille. Kaikki uutisemme pelistä näet tästä.

3. Judgment

Segan toimintapeli Judgment nousi otsikoihin jo alkuvuodesta, kun aiemmin Japanissa julkaistu peli vietiin myynnistä näyttelijän huumekohun vuoksi. Nyt suositun Yakuza-sarjan itsenäinen spin off -peli rantautuu kuitenkin viimein myös länsimaihin. Luvassa on Yakuzan maailmaan sijoittuva seikkailu, jossa pelaajan ohjastama yksityisetsivä Takayuki Yagami lähtee jäljittämään sarjamurhaajaa. Judgment ilmestyy 25. kesäkuuta vain PlayStation 4:lle.

4. The Sinking City

H.P. Lovecraftin ja Cthulhu-mytologian ystäviä hemmotellaan jo toistamiseen vuoden sisään, kun kulttikirjailijan tarinoihin perustuva The Sinking City ilmestyy viimeinkin. Sherlock Holmes -pelisarjasta tunnettu Forgwares-studio tarjoilee yhdistelmän kauhua ja toimintaseikkailua 1920-luvun fiktiivisessä kalastajakaupungissa, jossa sotaveteraani Charles W. Reed etsii selitystä oudoille ilmiöille. Peli herätti kiinnostuksen jo Muropaketin ennakossa viime vuoden Gamescom-messuilla. The Sinking City ilmestyy 27. kesäkuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Kaikki uutisemme pelistä voit lukea tästä.

5. Super Mario Maker 2

Switchin vuoden tähän mennessä suurin julkaisu saapuu viimein kesäkuun lopussa, kun odotettu Super Mario Maker 2 ilmestyy Nintendon hybridikonsolille. Aiemman Wii U:lle ja 3DS:lle ilmestyneen Super Mario Makerin tapaan pelaajat pääsevät rakentamaan omia Super Mario -kenttiään ja jakamaan ne muille pelaajille. Edeltäjästä poiketen tarjolla on muun muassa kaksinpeli, tarinallinen pelimuoto, sekä tietysti runsaasti uusia rakennuspalikoita. Super Mario Maker 2 ilmestyy 28. kesäkuuta vain Nintendo Switchille.

6. Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

Team Ninjan suosittu Marvel Ultimate Alliance -sarja siirtyy kolmannen osansa myötä Nintendo Switchille ja aloittaa samalla puhtaalta pöydältä. Nimestään huolimatta toimintaroolipeli sijoittuu nimittäin toiseen universumiin kuin sarjan aiemmat pelit ja toimii uutena alkuna koko sarjalle. Marvel Ultimate Alliance tuo yhteen koko joukon Marvelin sankareita Captain Americasta aina Venomiin ja Wolverineen, ja hyvisten tavoitteena on estää Thanosia ja The Black Orderia kokoamasta Ikuisuuskiviä.

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order ilmestyy vain Nintendo Switchille 19. heinäkuuta.

7. Wolfenstein: Youngblood

Hiljaisen heinäkuun tähtijulkaisu on tänä vuonna yksi vuoden suurimmista räiskintäpeleistä, MachineGamesin Wolfestein-pelisarjan itsenäinen spin off -peli. Vaihtoehtohistorialliselle 1980-luvulle sijoittuvassa pelissä tutun sankarin B.J. Blazkowiczin kaksostyttäret lähtevät natsien miehittämään Pariisiin etsimään kadonnutta isäänsä. Peli painottaa kaksinpeliä, ja sitä voi pelata verkon välityksellä kaverin kanssa, vaikka vain toinen pelaajista omistaisi pelin. Wolfenstein: Youngblood ilmestyy 26. heinäkuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille. Kaikki uutisemme pelistä voit lukea tästä.

8. Ancestors: The Humankind Odyssey

Elokuussa matkataan historiaan Assassin’s Creedin alkuperäisen kehittäjän opastuksella, kun omaperäinen Ancestors: The Humankind Odyssey ilmestyy. AC-sarjan alkuperäisen luojan Patrice Désiletsin selviytymispeli vie pelaajan esihistorialliseen Afrikkaan, ihmistä edeltävien apinoiden nahkoihin, ja pelissä seurataan ihmisen evoluutiota miljoonien vuosien aikana. Ancestors: The Humankind Odyssey ilmestyy 27. elokuuta PC:lle. Valitettavasti konsoliversioiden julkaisua on lykätty joulukuulle asti.

9. Control

Suomalaisittain vuoden suurin julkaisu lienee Remedy Entertainmentin odotettu Control, joka näkee päivänvalon elokuun lopussa. Max Payne ja Alan Wake -peleistä tunnetun studion uutukaisessa pelataan Federal Bureau of Controlin agentilla, jonka tehtävänä on kamppailla luonnonlakeja rikkovia ilmiöitä vastaan. Luvassa on kolmannen persoonan toimintaa, huikeita erikoiskykyjä ja metroidvania-tyylistä, epälineaarista seikkailua. Control ilmestyy 27. elokuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Kaikki uutisemme pelistä voit lukea tästä.

10. Shenmue III

Elokuussa tehdään myös pelihistoriaa, kun Segan klassikkopelit Shenmue ja Shenmue II saavat viimeinkin jatkoa, 18 vuoden odotuksen jälkeen. Pelikehittäjä Yu Suzukin tarinassa palataan seuraamaan teini-ikäisen Ryo Hazukin seikkailua 1980-luvun Kiinassa, jossa hän jäljittää isänsä murhannutta rikollista. Shenmue III ilmestyy 27. elokuuta PC:lle ja PlayStation 4:lle. Kaikki uutisemme pelistä voit lukea tästä.

11. The Dark Pictures: Man of Medan

Kesän lopuksi on luvassa vielä kauhua, kun Supermassive Gamesin tarinallinen seikkailupeli Man of Medan aloittaa studion uuden The Dark Pictures -antologian. Suositun Until Dawn -kauhupelin henkinen perillinen vie pelaajan ohjastamaan Tyynellä valtamerellä matkaavia turisteja, jotka joutuvat myrskyn keskellä aavelaivan vangeiksi. Man of Medan ilmestyy 30. elokuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Kaikki uutisemme pelistä voit lukea tästä.