Uusimmat

TOP 8: Listasimme PlayStation 4:n oudoimmat ja turhimmat lisälaitteet

27.05.2020 21:40 Tuukka Hämäläinen

PlayStation 5:n julkaisu häämöttää jo horisontissa, joten muistelemme PlayStation 4:n erikoisimpia lisälaitteita.

PlayStation 4:lle on vuosien varrella ilmestynyt koko joukko lisälaitteita ja vaihtoehtoisia ohjaimia, joista osa on tarpeellisia ja osa todellakaan ei. Kokosimmekin listan PS4:n lisälaitteista, jotka ovat joko poikkeuksellisia tai poikkeuksellisen turhia.

LUE MYÖS: Maksaisitko tuhansia euroja yhdestä konsolista? Listasimme kalleimmat PlayStation 4:t ja övereimmin hinnoitellut lisälaitteet

8. PS4-konsoliteippaukset

Laitahan Amazonin hakuu PlayStation 4 Decals, niin löydät lukuisia tapoja tehdä PS4-konsolistasi moninkertaisesti rumemman. Jos haluat vaihtaa Sonyn hillityn ja tyylikkään suunnittelun tilalle vaikka räikeä Niken logon, sinisiä liekkejä tai puupaneloinnin, tämä kaikki on mahdollista.

Teippausten kerrotaan suojaavan konsolia naarmuilta ja irtoavan helposti, mutta tätä jälkimmäistä väitettä emme purematta niele. Alta näet yhden tarjolla olevista konsolirumennuksista.

7. Controller Charging Dock

Peliohjaimille tarkoitettu lataustelakka voi olla monelle pelaajalle hyödyllinen lisävaruste. Nostamme kuitenkin listalle tämän telakan siksi, että se sisältää paikat myös PS Move -ohjaimille, ja on siitä syystä tarpeettoman tilaavievä ja useimmille pelaajille puoliturha investointi.

Toisaalta, jos satut oikeasti pelaamaan Move-ohjaimilla, voi tämän parinkympin lataustelakka olla hyväkin ostos.

6. Hori Onyx Controller

Horin valmistama Onyx-ohjain ei ole missään nimessä tarpeeton, mutta hieman erikoinen. Ohjain herätti ilmestyessään paljon huomiota sillä, että se muistuttaa erehdyttävästi Xbox Onen ohjainta, erityisesti liipasinpainikkeiden ja ohjainsauvojen asettelun osalta.

Kyseessä ei ole kuitenkaan huono ohjain, etenkin huokeaan hintaansa nähden. Se tarjoaa vain tavan tuoda PS4-pelaamisen asteen lähemmän Xboxia.

5. Kootek Vertical Stand

Kootekin valtama PS4-teline nousi korkealle The Gamerin listalla kaikkien aikojen turhimmista PlayStation-lisälaitteista. Kiistatta teline onkin aikamoinen hirvitys, etenkin ottaen huomioon, ettei valtaosa pelaajista enää juurikaan hanki fyysisiä pelejä.

Vertikaalinen tuki sisältää ohjaintelakan ohella myös ulkoiset lisätuulettimet. Nämä on kuitenkin astettu laitteen pohjaan, joten emme pysty selittämään kuinka ilman on tarkoitus kulkea sujuvasti niiden kautta. (Lisää PS4:n lisätuulettimista alempana listalla.) Reiluuden nimissä on sanottava, että vastaavia konsoltelineitä on markkinoilla muitakin, mutta osa näyttää sentään vievän vähemmän tilaa.

4. Hori Tactical Assault Commander GRIP

Hankalalla nimellä varustettu Horin TAC GRIP -ohjain yrittää ratkaista ikiaikaisen kamppailun ohjaimella pelaamisen ja hiiren ja näppäimistön välillä. Tämä virallisesti lisensoitu ohjain on nimittäin oikeastaan puolikas ohjain ja hiiri, jotka on optimoitu FPS-räiskintöjä varten.

Lisäbonuksena tämä erikoisohjain toimii myös PC:llä, mutta valitettavasti se näyttää kustantavan kaikkialla yli sata dollaria. Emme siis usko, että monikaan pelaaja lähtee pelkkää uteliaisuuttaan kokeilemaan tätä kummajaista.

3. Case Club Portable Gaming Station

Nostimme Case Clubin kannettavan PS4-peliaseman esiin jo kalleimpia lisälaitteita koskevassa listassamme, mutta emme malta olla mainitsemmatta sitä uudelleen. Portable Gaming Station nimittäin yrittää melkolailla turhaan mahdollistaa PlayStation 4:n käyttämisen kätevästi matkalla. Valtava, vesitiivis laukku sisältää paikan konsolille, 24-tuumaisen HD-näytön, ulkoiset kaiuttimet ja tilaa yhdeksälle pelille ja kolmelle ohjaimelle.

Vitsi on kuitenkin siinä, että pelikonsoli ei saa virtaa mistään, ja koko paketti painaa konsolin ja ohjainten kanssa noin 15,9 kiloa. Haluaisimme todellakin tavata pelaajan, joka roudaa tätä pakettia mukanaan.

2. PS4 Cooling Fan

PlayStation 4 -konsoli voi suuria AAA-pelejä pelatessa käydä hyvin kuumana, jolloin konsolin tuuletin myös häiritsee humisemmalla kovaäänisesti. Pelaajat siis luonnollisesti etsivät erilaisia tapoja viilentää konsoliaan, ja markkinoilla on useampia, muutaman kympin kustantavia ulkoisia tuulettimia eri PS4-malleille.

Mikäpäs siinä, mutta ilmeisesti mitään merkittävää hyötyä näistä lisälaitteista ei vain ole. Esimerkiksi YouTube-kanava TronicsFixin testissä todettiin, ettei ulkoinen tuuletin auttanut viilentämään konsolia lainkaan. Parhaat tavat pitää konsoli viilempänä näyttävät olevan laitteen käyttäminen hyvin ilmastoidussa tilassa ja säännöllinen puhdistaminen pölystä.

1. Dragon Quest Slime Controller

Dragon Quest -sarjan ohjainkummajainen ei välttämättä ole mitenkään huono peliohjaimena, mutta se on ehdottomasti erikoisin PlayStation 4 -ohjain, mitä koskaan on julkaistu. Nimensä mukaisesti vuonna 2017 julkaistu ohjain muistuttaa sinistä, hymyilevää limapalloa, jonka pohjasta löytyvät ohjainpainikkeet.

Amazon.comissa tällä järkäleellä on hintaa 149,99 dollaria, joten ihan joka pelaaja tähän tuskin ryhtyy sijoittamaan.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat