Total War -kehittäjät vastaavat kritiikkiin pelin naiskenraaleista: ”Voitte aina olla pelaamatta”

26.09.2018 09:03 | Muropaketin toimitus

Total War: Rome II:n pelaajayhteisössä velloo kritiikki naiskenraalien yleisyydestä ja historiallisesta tarkkuudesta. Creative Assembly on nyt vastannut kohuun suorasanaisesti.

Total War: Rome II (2013) sai viime vuonna uuden laajennuksen, ja keväällä peliä alettiin kritisoida siitä, kuinka usein naiskenraaleja ilmestyy armeijoiden johtoon. Kesällä ilmestyneen päivityksen epäiltiin lisäksi nostaneen naisjohtajien todennäköisyyttä entisestään, ja lopulta asiasta käyty väittely sai kehittäjästudio Creative Assemblyn lakkauttamaan asiaa koskevan foorumikeskustelun.

Tuolloin studion yhteisövastaava totesi asiasta näin:

”Kuten aiemmin olemme sanoneet, Total War -pelit ovat historiallisesti autenttisia, eivät täsmällisiä. Jos naisyksiköt hermotuttavan sinua paljon, voit aina poistaa ne modien avulla tai olla pelaamatta.”

Game Informer kertoo, että studio on nyt lisäksi julkaissut alla olevan lausunnon Twitterissä. Studion mukaan se ei ole missään vaiheessa nostanut naiskenraalien todennäköisyyttä, vaikka peliin lisätty family tree -ominaisuus saattaakin tuoda naispuolisia yksiköitä runsaammin. Kehittäjät korostavat, etteivät he ole havainneet tilanteita, jossa tämä pelin osa-alue toimisi väärin, eivätkä he tule sitä päivittämään tai muuttamaan.

Creative Assemblyn lausunnon näet alta kokonaisuudessaan englanniksi.