Traileri: Viime vuoden ainutlaatuisin peli sai viimein myös konsolikäännöksen

15.04.2021 12:48 | Muropaketin toimitus

Erittäin erikoinen seikkailu- ja pulmapeli The Longing rantautui juuri Nintendolle.

Eilisessä Nintendon Indie World -streamissa paljastettiin, että yksi viime vuosien erikoisimmista peleistä saapui juuri Switch-pelaajien iloksi. Kyseessä on Studio Seufzin mielikuvituksellinen peli The Longing, jota testasimme viime vuonna pelin ilmestyessä PC:lle.

Kehutussa The Longingissa pelaaja ohjastaa pientä peikko-otusta, joka saa tehtäväkseen vartioida maanalaisen kuninkaan unta 400 päivän ajan. Peliä pelataan käytännössä tutkimalla risteilevää luolastoa, ratkomalla erilaisia ongelmia ja puuhailemalla milloin mitäkin. Pelissä voi jopa lukea kokonaisia kirjoja tai sen voi jättää sikseen ja palata 400 päivän päästä katsomaan, kuinka pelin tarina päättyy.

Ensintuntumassamme Muropaketin toimittaja kirjoitti pelistä näin:

”The Longing vaikuttaa olevan pieni helmi, joka on valitettavasti tuomittu jäämään marginaaliin. Tämä kummajainen ei nimittäin varmasti ole valtavirtapelaajien mieleen, mutta indiepelien ja taiteellisten kokeilujen ystävät saattavat hyvinkin löytää pelistä oman GOTY-valintansa ja joka tapauksessa vuoden erikoisimman kokemuksen.”

LUE MYÖS: Ensituntumat: The Longing on 400 päivän etanapeli, joka etenee, vaikket edes pelaisi sitä – ”Marginaaliin tuomittu helmi”

The Longing on saatavilla digitaalisesti Nintendo Switchille. Pelin saapumisesta muille konsoleille ei ole vielä tietoa, mutta Switch-käännös antaa toiveita muistakin konsoliversioita. Alta näet pelin tuoreen Switch-trailerin.