UUSIMMAT

Trailerit: Verta ja suolenpätkiä – Nämä ikoniset ysärin murhasimulaattorit saapuvat pian konsoleille

07.09.2020 17:33 | Muropaketin toimitus

Lisäksi suositun Brutal Doom -tekijöiden uusin peli on julkistettu.

3D Realms on ilmoittanut Realms Deep 2020 -tapahtumassa, että se työskentelee kahden takavuosien hittipelin kimpussa. Hexen 2:n henkiseksi jatko-osaksi kuvailtua Graven-nimistä räiskintää kehittää Slipgate Ironworks, ja sen julkaisevat yhteistyössä 3D Realms ja 1C Entertainment. Synkkään fantasiamaailmaan sijoittuva Hexen 2 tuli saataville 1997, ja se on Raven Softwaren käsialaa. Studio on sittemmin päätynyt Activisionille, ja Raven tunnetaan Call of Duty -pelisarjasta.

Graven sai alkunsa sellaisesta ajatuksesta, että millainen voisi olla peli, joka on kuin suoraan vuodelta 1998, ja joka on tehty alkuperäisellä Unreal-pelimoottorilla. Gravenissa pelaaja ryhtyy Priest-hahmoksi keskiaikaisessa maailmassa, joka on pullollaan erilaisia hirviöitä. Näiden tuhoamisen lisäksi pelin tavoitteena on löytää kirkon sisällä toimivia kerettiläisiä, ja autella rahvasta näiden eri ongelmissa.

Pelin kimppuun voi hypätä yksin tai kaverin kanssa samalta sohvalta, ja Graven tarjoaa myös neljän hengen nettimoninpelin. Graven tulee ensi vuonna saataville PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X:lle, Nintendo Switchille ja PC:lle.

Hexen 2 -jatko-osan lisäksi myös toinen vanhan koulukunnan räiskintäpeli on tekemässä paluun, sillä vuonna 1995 ilmestynyt Rise of the Triad saa ylleen uudet vaatteet. Erittäinen verisestä pelistä on tekeillä remasterointi, joka tuo pelin ensimmäistä kertaa konsoleille. Sitä kehittävät Destructive Creations ja Apogee Software, ja pelin julkaisijana toimii 3D Realms.

Rise of the Triad herätti aikoinaan huomiota hyvin yksityiskohtaisella ja kekseliäällä väkivallalla, ja peli kehitettiin käyttämällä Wolfenstein 3D:n huippuunsa viritettyä pelimoottoria. Rise of the Triad Remastered julkaistaan ensi vuonna PC:lle, Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja Nintendo Switchille.

Jatko-osien ja remaster-versioiden lisäksi tekeillä on aivan uusi retrohenkinen räiskintäpeli. Brutal Fate on suositun Brutal Doom -pelimodin kehittäjän Marcos Abenanten projekti, joka ei yritä olla omaperäinen. Pelissä taistellaan toisesta ulottuvuudesta saapuneita demoneita vastaan, ja tapahtumapaikkana toimii eräällä planeetalla oleva tukikohta.

Brutal Fate on kehitetty käyttämällä GZDoom-pelimoottoria, jonka avulla on luotu monia erilaisia pelimodeja, kuten esimerkiksi Brutal Doom. Brutal Fate saapuu Steam Early Access -palveluun ensi tammikuussa, ja kokonaisen pelin suunnitellaan ilmestyvän ensi vuoden loppuun mennessä. Pelistä kertoo Rock, Paper, Shotgun -sivusto.