Troy Bakerin tukema NFT-yhtiö kärähti – Kaupitteli ääninäyttelyä luvatta

17.01.2022 21:08 Muropaketin toimitus

Voiceverse NFT tunnusti käyttäneensä epäkaupallisen kilpailijan materiaalia ilman lupaa. Yhtiö tunnusti tekonsa, ja pahoitteli tapahtunutta

Troy Baker tiedotti viime viikolla, että hän ryhtyi yhteistyöhön Voiceverse NFT -yhtiön kanssa. Nyt selvisi, että yhtiö käytti luvatta kilpailijan ääninäyttelyä. Asiasta kertoo Eurogamer. Baker on eräs peliteollisuuden tunnetuimmista ääninäyttelijöistä.

Voiceverse NFT myy ääninäyttelyoikeuksia, joita ostamalla saa omistukseen tietyn ihmisäänen. Yhtiön tekoälypohjaisen järjestelmän avulla ääntä voi käyttää ääninäyttelyn luomiseen.

Voiceverse kertoi sosiaalisessa mediassa, kuinka yhtiön teknologiaa käytettiin piirroshahmon ääninäyttelyn tekemiseksi. Myöhemmin kävi ilmi, että kyseinen ääninäyttely on kotoisin epäkaupalliselta nettisivulta. 15.ai-sivusto tarjoaa ilmaiseksi mahdollisuuden muuttaa tekstiä puheeksi, ja Voiceverse on sittemmin poistanut sosiaalisen median viestinsä.

15.ai-sivuston luoja tiedotti viime perjantaina sosiaalisessa mediassa, että hän on tietoinen Voiceversen toimista. Lokitiedostoista selvisi todistusaineistoa siitä, että Voiceverse on käyttänyt sivustoa tuottaakseen äänen, jota se myy NFT-tuotteena.

“Uskomatonta. He jopa muuttivat ääntä nostamalla sen sävelkorkeutta, jotta sitä ei erottaisi alkuperäisestä. Voiceverse NFT yrittää aktiivisesti anastaa työtäni, jotta he voivat hyötyä siitä”, viestissä sanottiin.

Voiceverse vastasi viestiin, ja pyysi anteeksi, ettei äänen alkuperää kerrottu.

“Olemme tästä hyvin pahoillamme. Ääni on viety toiselta alustalta, ja markkinointiosastomme ryhtyi käyttämään sitä luvatta. Vannomme, ettei näin pääse enää käymään”, kirjoitti Voiceverse.

LUE MYÖS: Eräs pelimaailman tunnetuin veijari lähti NFT-huumaan – Tienasi 40 miljoonaa euroa mielikuvitusmaata myymällä