UUSIMMAT

Tuhansia PS5:n omistajia on bannattu käyttäjien löydettyä porsaanreiän PlayStation Plus -jäsenyyden eduista

30.11.2020 08:00 | Muropaketin toimitus

Tuhansien PSN-tilien kerrotaan saaneen bannin, kun he ovat väärinkäyttäneet palvelussa löytynyttä porsaanreikää.

Ainakin toistaiseksi valtaosa banneista tuntuu kohdistuneen hongkongilaisiin tileihin, kun käyttäjät ovat onnistuneet siirtämään kaikille PlayStation 5:n omistaville PS Plus -jäsenille saapuvat PS Plus Collection -pelit myös vieraille PS4-tileille.

Toisin sanoen PS5:n omistajat ovat kirjautuneet vieraan PS4-käyttäjän tilillä omalle PlayStation 5:lle, jolloin kokoelman pelit ovat avautuneet automaattisesti myös näiden PS4-konsolille. Tätä porsaanreikää ryhdyttiin tietenkin välittömästi hyväksikäyttämään myymällä muille PS4-pelaajille pääsyä PS Plus Collectionin -peleihin.

Kiinalaisfoorumeiden mukaan suurin osa tileistä on bannattu kahdeksi kuukaudeksi, minkä lisäksi myös osa PS5-konsoleista on bannattu. Pelaajat ovat kutsuneet tapahtumaa SIE Thanksgiving Massacreksi, eikä PlayStation HK ole toistaiseksi kommentoinut asiaa. Bannattuihin tileihin lukeutuu niin PS5:n että tarjouksen vastaanottaneita PS4:n omistajia.

PlayStation Plus Collectionin palvelusäännöissä lukee selkeästi, että palvelu on tarkoitettu ainoastaan PlayStation 5:n omistajille. Emme suosittele kokeilemaan onnea uuden konsolin kanssa.