Uusimmat

Tulipahan pelattua: Kirby Star Allies tarjoilee Nintendo Switchille turhankin letkeää tasohyppelyä

12.04.2018 12:00 Tuukka Hämäläinen

Nintendo Switchin uusi Kirby-peli on mainiota viihdettä, mutta se ei tarjoa juuri minkäänlaista haastetta. Pelin kumppanijärjestelmä tuo kuitenkin monipuolisuutta ja vaihtelua pelikokemukseen.


Julkaisupäivä: julkaistu / Tekijä: HAL Laboratory / Julkaisija: Nintendo / Saatavilla: Nintendo Switch / Testattu: Nintendo Switch / Pelaajia: 1-4 / Ikäraja: 7 / Peliä pelattu arvostelua varten: 2 tuntia


Kirby on ollut Nintendon tunnetuimpia pelihahmoja jo yli 20 vuoden ajan, ja sarjan pelejä on myyty peräti 34 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Eipä siis mikään ihme, että nyt vaaleanpunainen pallero on vyörynyt myös uutuuskonsoli Switchille. Kirby Star Allies on perinnetietoinen tasohyppelypeli, joka sopii myös nuoremmille pelaajille.

Pelin ytimen muodostaa Story Mode, joka tarjoilee erillisiin maailmoihin ja tasoihin jaettua 2,5D-tasohyppelyä. Lisämoodit Star Slam Heroes ja Chop Champs ovat pari eri vaikeusastetta sisältäviä minipelejä, jotka viihdyttävät ehkä seurassa kymmenen minuutin ajan. Paljon lisäarvoa ne eivät pelille tuo, vaikka niissä voikin hyödyntää Joy-Con-ohjainten liikkeentunnistusta.

Pääpelin puolella Kirby on pelisankarina ennallaan. Elävä berliinimunkki osaa hyppiä, liitä, imeä sisäänsä vihollisia ja varastaa heidän taitonsa. Pelin keskeisin mekaniikka on kuitenkin kumppanijärjestelmä, jonka avulla voi käännyttää puolelleen tekoälyliittolaisia. Näiden lisähahmojen rooliin voi hypätä myös useampi ihmispelaaja.

Liittolaisia on lukuisia erilaisia ja kaikilla on omat erikoiskykynsä. Lisäksi tiettyjen hahmotyypien yhdistelmillä on tarjolla lisäkykyjä Kirbylle itselleen. Kumppaneiden ja kykyjen luova yhdisteleminen on pelin suola, eikä pelaaminen ilman kumppaneita tunnu edes mielekkäältä.

Valitettavasti kumppanit ovat myös se, mikä vie helposti kaiken haasteen pelistä ja tekee siitä välillä turhan sekavaa. Kun Kirbylla on kolme kaveria matkassa, hoitavat nämä viholliset ja jopa boss-taistelut ilman pelaajan panosta. Pelissä on kyllä rajattu määrä elämiä, mutta niitä on yrittämättäkin pian koossa kymmeniä. Hengestään pääsee lähinnä poikkeuksellisen huolimattomuuden vuoksi.

Lisäksi monien pelihahmojen samanaikainen melskaaminen ruudulla saa helposti silmät eksymään. Usein on pakko lentää Kirbylla pakoon tapahtumien keskiöstä, koska ei oikein tiedä mitä on tekemässä.

Heti kättelyssä peli ei myöskään tarjoa useampia vaikeusasteita. Tarjolla on ilmeisesti lisähaasteita jahka on kertaalleen läpäissyt pelin, mutta kokeneelle pelaajalle matka saattaa osoittautua liian tylsäksi.

Kentät ovat kuitenkin mukavan vaihtelevia, vaikka vähän harmittaakin, että ne on jaettu yllättävän pieniin osioihin, joiden välissä saa aina tuijottaa latausruutua. Äänimaailma on pahimmanlaatuista Nintendo-karkkia, mutta se sopii tietysti peliin pinkistä pallukasta, joka viskoo sydämiä ympärilleen.

Tarinassa on kyse kaukaisella planeetalla räjähtäneen kristallisydämen osien keräämisestä, ja matkalla kohdataan tuttuja hahmoja aiemmista Kirby-peleistä, mutta tällä kaikella ei ole mitään merkitystä itse pelaamisen kanssa. Lisähommana voi etsiä tasoilta palapelinpaloja, joista kootaan Kirbya ja kumppaneita esittäviä kuvia.

KIRBY STAR ALLIES

”Rentoa tasohyppelyä, joka ei tarjoa yllätyksiä tai haasteita.”

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat