UUSIMMAT

Tunnettu ammattilaispelaaja Tfue haastoi edustamansa FaZe Clanin oikeuteen

21.05.2019 19:39 | Muropaketin toimitus

Fortnitea ammatikseen pelaava Turner ”Tfue” Tenney on haastanut edustamansa FaZe Clan esports-organisaation oikeuteen sopimusrikkomuksista.

21-vuotiaan Tfuen ja FaZe Clanin väliset erimielisyydet liittyvät rahaan ja sponsorisopimuksiin. Tfuen ja tämän asianajajan mukaan FaZe Clanin sopimuskäytännöt ovat laittomia ja epäreiluja pelaajaa kohtaan, kertoo Hollywood Reporter.

Tfue kertoo, että tälle on maksettu vain 20 prosenttia FaZe Clan-brändin alla YouTubessa ja Twitchissä julkaistujen videoiden tuotoista ja puolet tosielämän esiintymisiin liittyvistä tuotoista. Lisäksi FaZe Clan on rajoittanut, millaisia henkilökohtaisia sopimuksia Tfue voi tehdä sponsoreiden kanssa.

Lisäksi Tfue syyttää Kalifornian Talent Agency Act –lain rikkomisesta, sillä FaZe on Tfuen mukaan painostanut tätä asumaan muiden YouTubaajien seurassa, tekemään videoita varten vaarallisia stuntteja, juomaan alkoholia alaikäisenä ja uhkapelaamaan laittomasti. Lisäksi FaZe Clan on Tfuen ja tämän asianajajan mukaan tehnyt laittoman sopimuksen myös esimerkiksi vasta 11-vuotiaan pelaajan kanssa, jota on kehotettu valehtelemaan iästään.

FaZe Clanin vastineen mukaan tämä ei ole ottanut dollariakaan Tfuen palkintorahoista tai niistä tuotoista jotka Tfue on tienannut YouTubella, Twitchillä tai sosiaalisella medialla. Yhteensä FaZe Clan kertoo hyötyneensä Tfuen sopimuksesta noin 60 000 dollarin edestä, kun taas Tfue on tienannut FaZe Clanin alla pelatessaan miljoonia.

Tfuella on Instagramissa yli 5,5 miljoonaa tilaajaa, YouTubessa yli 10 miljoonaa tilaajaa ja pelaajan Twitch-kanavaa on katsottu yli 120 miljoonaa kertaa.