Tuorein Cyberpunk 2077 -päivitys rikkoi modit, mutta moninpeli saattaa olla jo testattavana

24.08.2021 08:00 | Muropaketin toimitus

Cyberpunk 2077:lle julkaistiin äskettäin päivitys, jonka ansiosta peliin kehitetyt modit eivät enää toimi. Päivityksestä löytyi viittaus moninpeliominaisuudesta, jota on odotettu jo pitkään.

Cyberpunk 2077:n eräs kiinnostavimmista ominaisuuksista on moninpeli, jota ryhdyttiin markkinoimaan jo vuonna 2013. Se on sittemmin jäänyt sivummalle, sillä varsin rikkinäisenä julkaistua peliä ei ole vieläkään korjattu sellaiseksi, jollaisena sen luvattiin olevan julkaisupäivänä. Nyt moninpelistä on löytynyt uusia vihjeitä, kertoo Tech Raptor -sivusto.

LUE MYÖS: CD Projekt Redin kehittäjä puolustelee Cyberpunk 2077:n uusinta päivitystä – ”Näimme sen eteen paljon vaivaa…”

Pelijournalisti Tyler McVicker on tutkinut äskettäin julkaistua Cyberpunk 2077 1.3 -päivitystä. Hän kertoi, että päivityksen myötä peliin kehitetyt erinäiset modit eivät enää toimi.

“1.3 rikkoi kaikki modit perusteellisesti. Se tarkoittaa sitä, että peliä on uudistettu moottoria myöten, ja se on käytännössä rakennettu alusta saakka uudelleen”, McVicker totesi.

Päivityksen perinpohjainen tutkiminen paljasti, että pelin lähdekoodista löytyi viittauksia Cyberpunk 2077:n moninpeliin. Mielenkiintoisin viittaus antaa ymmärtää, että moninpeli on tällä hetkellä jo testausvaiheessa.

Tutkimuksissa selvisi lisäksi, että päivityksen koodissa puhutaan kahdesta isosta laajennuksesta, ja kymmenistä erilaisista pienemmistä ilmaisista laajennuksista.