Ubisoft oikoo kommenttejaan – Assassin’s Creed ja Far Cry -pelisarjat eivät ole vaarassa

13.05.2021 18:00 | Muropaketin toimitus

Ubisoft ei tule vähentämään jatkossakaan AAA-pelien tuotantoa, toisin kuin aiemmin kerrottiin.

Eilen kerroimme Ubisoftin kommenteista, joiden mukaan yhtiö lisäisi ilmaispelien tuotantoa perinteisten AAA-pelien kustannuksella. Tämä laajasti pelimediassa raportoitu tieto herätti tietysti pelaajien huolen siitä, kuinka käy yhtiön suurten pelisarjojen, kuten Assassin’s Creedin ja Far Cryn.

Nyt Eurogamer kertoo päivityksen uutiseen. Ubisoftin tuoreemman kommentin mukaan se ei tule sittenkään vähentämään AAA-pelien määrää, joita yhtiöltä on yleensä tullut 3-4 vuodessa.

”Sijoitamme enemmän ilmaispelattaviin kokemuksiin, mutta haluamme selventää, että tämä ei tarkoita AAA-tarjonnan vähentämistä”, yhtiön edustaja kommentoi.

Uuden lausunnon mukaan siis sellaiset ”premium-kokemukset” kuin kehitteillä olevat Far Cry 6, Rainbow Six Quarantine ja Skull and Bones jatkuvat siis myös tulevaisuudessa. Ilmaispelattavat pelit tulevat näiden rinnalle.

Alkuperäinen tieto yhtiön suunnanmuutoksesta lähti liikkeelle Ubisoftin talousjohtajan kommentista, jossa yhtiön sanottiin ”etenevän aiemmasta 3-4 vuosittaisen AAA-pelin julkaisutavasta”. Tämä ilmaisu tulkittiin täysin ymmärrettävästi niin, että jatkossa Ubisoft tulisi julkaisemaan vähemmän AAA-pelejä.

Ubisoft julkisti äskettäin kehittävänsä peräti kahta uutta The Division -peliä, joista ainakin toinen on ilmaispelattava. Vielä tänä vuonna yhtiön on määrä julkaista odotettu Far Cry 6 -räiskintäpeli.

Muropaketin uusimmat