Ubisoft peruu päätöksensä ja palauttaa sensuroidun sisällön Rainbow Six: Siegeen

21.11.2018 13:00 | Muropaketin toimitus

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -pelistä sensuroidut viittaukset väkivaltaan ja seksiin palautetaan peliin kaikilla alueilla.

Alkukuusta raportoimme, kuinka Ubisoft päätti sensuroida paljon visuaalista sisältöä Rainbow Six: Siege -räiskintäpelistä. Syynä oli pelin julkaisu Aasiassa, ja Ubisoftin tavoitteena oli mukautua paikalliseen lainsäädäntöön ja tehdä muutokset saman tien kaikilla alueilla.

Nyt yhtiö kuitenkin peruu päätöksensä ja kaikki pelissä tehdyt muutokset palautetaan ennalleen. Eurogamer kertoo, että uusi päätös on syntynyt kehittäjien käytyä ”läheistä keskustelua pelaajakunnan kanssa viime viikkojen aikana”. Muutokset halutaan perua yhtiön mukaan siksi, että ”pelikokemus pysyisi kaikille pelaajille mahdollisimman lähellä alkuperäistä näkemystä”.

Ubisoft poisti pelistä väkivaltaan, seksiin ja uhkapelaamiseen liittyvää sisältöä, eli esimerkiksi peliautomaatteja, pääkallosymboleja ja veriroiskeita seiniltä. Osa muutoksista saattaa kehittäjien mukaan palata ennalleen hitaammin, ja he toivovat pelaajilta kärsivällisyyttä.

Hieman yllättäen sisältö muuttuu alkuperäiseksi myös Aasiassa, jonka markkinoiden takia sensuuriin alun perin ryhdyttiin. Jää epäselväksi vaikuttaako tämä pelin saatavuuteen tai myyntiin uudella markkina-alueella.

Muropaketin uusimmat