Ubisoft Singaporea syytetään syrjinnästä ja seksuaalisesta häirinnästä – Tuomitut saattavat joutua kepitetyiksi

18.08.2021 08:00 Muropaketin toimitus

Ubisoft Singaporen työkulttuurin väitetään olleen valitettavan samanlainen kuin useissa muissa isoissa peliteollisuuden toimijoissa.

Ubisoft Singaporea on syytetty toksisen työilmapiirin sallimisesta, kertoo Eurogamer-sivusto. Ubisoftin toimihaarassa työskentelee noin 500 henkilöä. Sen työkulttuurin sanotaan sisältävän seksuaalista häirintää, sukupuoleen ja etnisyyteen pohjautuvaa alipalkkausta ja johtohenkilöstön harrastamaa simputusta.

Singaporen kansallinen työntekijöiden oikeuksia valvova toimielin on tutkinut väitteitä, ja todennut, että häirinnän uhrien kannattaa ottaa yhteyttä poliisiin.

LUE MYÖS: Jatkuvaa kourimista ja raiskausvitsejä: Blizzardin sairas työpaikkakulttuuri ajoi työntekijän tappamaan itsensä

Jos Ubisoft Singaporen todetaan syyllistyneen esitettyihin rikoksiin, voi sillä olla kauaskantoiset seuraukset. Siltä voidaan evätä uusien työviisumien myöntäminen jopa kahdeksi vuodeksi.

Singaporen rikoslaki sisältää fyysisten rangaistusten, kuten puisella kepillä pahoinpitelyn, ohella myös kuolemanrangaistuksen. Seksuaalirikoksiin syyllistyneet voivat saada sakko- ja vankilatuomion lisäksi fyysisen rangaistuksen.

“On hyvin tärkeää, että voimme puhua näistä asioista, ja tiedostaa, millainen peliteollisuus on tällä hetkellä. Meidän tulee muuttaa meistä välittyvää mielikuvaa, ja myös sitä, kuinka toimimme sisäisesti”, kertoi Ubisoft Singaporen johjaja Darryl Long.