Ubisoftin merirosvopeli Skull & Bonesille jälleen uusi takaisku

07.01.2022 13:40 | Muropaketin toimitus

Assassin’s Creed -sarjan spin off -pelinä syntynyttä Skull & Bonesia saadaan vieläkin odottaa.

Skull & Bones  -toimintaseikkailun tie on ollut pitkä ja kivinen. Ubisoft Singaporen kehittämä peli sai alkunsa Assassin’s Creed IV: Black Flagin sisarpelinä, mutta itsenäistyi siitä omaksi projektikseen. Peli julkistettiin jo vuonna 2017, mutta sen jälkeen sitä on vain toistuvasti lykätty, eivätkä uutiset kerro hyvää pelin tämänhetkisestä tilasta.

Viime kesän kynnyksellä huhut kertoivat, että koko projekti olisi palautettu alkutekijöihinsä. Nyt peli on kokenut jälleen uuden takaiskun.

VG24/7 nimittäin kertoo, että yksi pelin keskeisistä kehittäjistä on lähtenyt studiolta. Pelin ”associate director” Antoine Henry on lopettanut työnsä Ubisoftilla 15 työvuoden jälkeen. Henry oli myös Skull and Bonesin pääkehittäjä vuodesta 2014 vuoteen 2017 asti, kunnes hän sai ylennyksen. Hän on siis keskeinen tekijä koko projektissa.

Vielä ei tiedetä, miten tämä vaikuttaa pelin tulevaisuuteen, joka ei entuudestaan ollut kovin vankalla pohjalla. Tämän hetkisen tiedon mukaan Skull & Bonesista olisi tulossa live service -muotoinen peli, mutta sen julkaisuajankohdasta ei ole tarkempaa tietoa kuin, että sen pitäisi tapahtua huhtikuun 2022 jälkeen. Viime vuonna kantautuneiden tietojen mukaan peli on maksanut Ubisoftille jo yli 120 miljoonaa dollaria ja ylittänyt budjettinsa tuntuvasti.

Jää nähtäväksi saako Skull & Bones vielä tuulta purjeisiin vai onko edessä haaksirikko.